Лайм

Як приготувати гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню ситною стравою

Перші страви можуть бути не лише смачними, а й ситними. І якщо ви вже балували свою сім'ю сирним крем-супом із грінками та зеленню, цього разу приготуйте гороховий із копченими ребрами. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: копчені ребра (400 г), горох (250 г), цибуля (2 шт.), морква (1 шт.), картопля (3 шт.), корінь петрушки (1 шт.), зелень петрушки (1 пучок), сіль, рослинна олія (75 мл), мелений чорний перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Горох необхідно промити та замочити у холодній воді мінімум на 3 години, а краще на всю ніч. Досвідчені господині радять замочувати його з 1 ст. л. цукру - він нейтралізує неприємний вплив гороху на травлення.

Цибулю, моркву, картоплю та корінь петрушки споліскуємо та очищаємо. Потім нарізаємо середніми кубиками, моркву можна потерти на терці.

Свинячі реберця розрізаємо навпіл - так, щоб вони помістилися в ємність, в якій варитимемо суп.

У велику каструлю переливаємо попередньо замочений горох із водою, заливаємо окропом і варимо на середньому вогні приблизно 1 годину. Потім додаємо туди реберця і варимо як звичайний бульйон. Сіль у гороховий суп рекомендуємо додавати в самому кінці – інакше страва готуватиметься довше.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї подрібнені цибулю, моркву та корінь петрушки. Тушкуємо на слабкому вогні до м'якості.

Як тільки горох у супі розвариться, додаємо шматочки картоплі та засмажку. Варимо до готовності (приблизно 20 хвилин), за кілька хвилин до кінця додаємо сіль та спеції, перемішуємо.

Зелень петрушки промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралась зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Заправляємо гороховий суп нарізаною петрушкою та даємо настоятися приблизно 10 хвилин. Потім подаємо до столу із сухариками з житнього хліба.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю