Лайм

Як приготувати швидку лазанью з помідорами та сиром: простий рецепт

Страва, яка залишиться у вашому домашньому меню назавжди

Якщо хочеться чогось по-справжньому особливого, приготуйте страву італійської кухні - лазанью. Традиційно її роблять із тонких листів тіста з шарами різної начинки. theLime знайшов у мережі рецепт з помідорами, сиром та фаршем, який точно сподобається вашим рідним чи гостям.

Інгредієнти: яловичий фарш – 400 г, молоко – 400 мл, помідори – 300 г, твердий сир – 200 г, цибуля ріпчаста – 100 г, вершкове масло – 100 г, готові листи лазаньї – 9 шт, часник – 2 зубчики, 1 ст л, перець чорний мелений, сіль.

Фото: Pinterest

Рецепт лазаньї: Спочатку подрібніть часник із цибулею і обсмажте хвилини три. Додайте туди фарш, готуйте на середньому вогні ще хвилин двадцять. З томатів необхідно зняти шкірку, а потім подрібнити. Посипте їх перцем та сіллю, можна додати сушений орегано. Тушіть ще хвилин п'ять разом з іншими інгредієнтами.

Для приготування соусу в окремій ємності потрібно розтопити олію, насипати борошно, обсмажити кілька хвилин. Потім влити туди молоко і помішувати до загустіння на маленькому вогні. По консистенції суміш повинна нагадувати рідку сметану. Вимикайте вогонь і перемішуйте соус доти, доки він не охолоне.

Фото: Pinterest

У форму для запікання викладіть в один шар готові три листи лазаньї (попередньо прочитайте інструкцію на упаковці, тому що деякі фірми пропонують листи лазаньї відварити, деякі використовувати сухі листи). На них викладайте 1/2 м'яса з томатами, 1/3 соусу та стільки ж сиру. Таким чином зробіть ще один шар. Накрийте листами, намажте зверху соусом. Готувати страву потрібно хвилин двадцять, дотримуючись температури 200 градусів. Після чого дістаньте делікатес із духовки, посипте його сиром. Відправте повторно випікатися ще хвилин на 10-15 (поки сир повністю не розплавиться). Лазанья готова, можна пробувати!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні