Лайм

Як приготувати швидку лазанью з помідорами та сиром: простий рецепт

Страва, яка залишиться у вашому домашньому меню назавжди

Якщо хочеться чогось по-справжньому особливого, приготуйте страву італійської кухні - лазанью. Традиційно її роблять із тонких листів тіста з шарами різної начинки. theLime знайшов у мережі рецепт з помідорами, сиром та фаршем, який точно сподобається вашим рідним чи гостям.

Інгредієнти: яловичий фарш – 400 г, молоко – 400 мл, помідори – 300 г, твердий сир – 200 г, цибуля ріпчаста – 100 г, вершкове масло – 100 г, готові листи лазаньї – 9 шт, часник – 2 зубчики, 1 ст л, перець чорний мелений, сіль.

Фото: Pinterest

Рецепт лазаньї: Спочатку подрібніть часник із цибулею і обсмажте хвилини три. Додайте туди фарш, готуйте на середньому вогні ще хвилин двадцять. З томатів необхідно зняти шкірку, а потім подрібнити. Посипте їх перцем та сіллю, можна додати сушений орегано. Тушіть ще хвилин п'ять разом з іншими інгредієнтами.

Для приготування соусу в окремій ємності потрібно розтопити олію, насипати борошно, обсмажити кілька хвилин. Потім влити туди молоко і помішувати до загустіння на маленькому вогні. По консистенції суміш повинна нагадувати рідку сметану. Вимикайте вогонь і перемішуйте соус доти, доки він не охолоне.

Фото: Pinterest

У форму для запікання викладіть в один шар готові три листи лазаньї (попередньо прочитайте інструкцію на упаковці, тому що деякі фірми пропонують листи лазаньї відварити, деякі використовувати сухі листи). На них викладайте 1/2 м'яса з томатами, 1/3 соусу та стільки ж сиру. Таким чином зробіть ще один шар. Накрийте листами, намажте зверху соусом. Готувати страву потрібно хвилин двадцять, дотримуючись температури 200 градусів. Після чого дістаньте делікатес із духовки, посипте його сиром. Відправте повторно випікатися ще хвилин на 10-15 (поки сир повністю не розплавиться). Лазанья готова, можна пробувати!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба