Бувають дні, коли хочеться відволіктися від напруженого дня і приготувати щось небанальне та не зовсім корисне. І якщо ви вже балували своїх рідних оригінальними хот-догами з фаршем, цього разу приготуйте курячі стріпси, які подають у відомій у всьому світі мережі фаст-фудів. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: куряче філе (500 г), паприка (1-2 ст. л.), мелений імбир (1 ч. л.), мелений часник (1 ч. л.), приправа для курки (1 ч. л.) , гострий перець (за бажанням), борошно (200 г), олія рослинна (для смаження), сіль, перець чорний мелений.
Приготування:
Куряче філе промиваємо під проточною водою, обрізаємо плівки, хрящі та жир, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Всі спеції, наприклад, орегано, каррі, базилік, імбир, часник або приправу для курки, сіль і перець, висипаємо в глибоку миску. За бажанням додаємо до них дрібно подрібнений гострий перець. Наливаємо в них півсклянки води та ретельно перемішуємо.
Філе ріжемо тонкими довгими смужками – це необхідно для того, щоб воно швидко замаринувалося та обсмажилося. Викладаємо скибочки філе в миску з розведеними у воді спеціями, залишаємо маринуватися приблизно на півгодини.
В іншу миску висипаємо борошно та 1 ч. л. паприки, перемішуємо. Зазначимо, що замість борошна можна використовувати подрібнені кукурудзяні пластівці, а також додати трохи кунжуту. Потім замариновані стріпси викладаємо в посуд із борошном і обвалюємо в ньому з усіх боків. Слідом викладаємо на сито або друшляк, щоб струсити зайве борошно.
Ставимо на плиту велику каструлю з водою – таку, щоб друшляк із куркою зміг у ній поміститися. Наливаємо воду і трохи підігріваємо. Потім опускаємо шматочки філе у воду та чекаємо, коли на поверхні з'являться бульбашки. Швидко виймаємо друшляк і даємо стекти воді. Деякі господині, щоб опустити цей етап, просто панірують курку у збитому яйці, борошні та приправах кілька разів.
Обвалюємо курку в борошні або кукурудзяних пластівцях ще раз. Ставимо на плиту фритюр - сотейник із великою кількістю рослинної олії. Обсмажуємо у фритюрі на середньому вогні близько 3-4 хвилин – до утворення апетитної золотистої скоринки. При цьому панірування має стати хрумким. Не варто тримати шматочки в розпеченій олії довше, інакше панірування гірчитиме, а курка буде сухою.
Слід зазначити, що у KFC роблять кілька видів стріпсів: стандартні, гострі, теріяки та барбекю. Відмінність у тому, що гострі стріпси чи стріпси теріяки або барбекю вдруге вимочують у гострому соусі, соусі теріяки або барбекю соусі відповідно.
Викладаємо готові стріпси на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Проробляємо те саме з частиною курки, що залишилася.
Подаємо до столу з різними салатами, зеленню, майонезом чи будь-яким іншим соусом.
- Раніше ми розповіли, як зробити смачні курячі нагетси з філе.
- Читайте також на theLime, як приготувати швидку піцу на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.