Кожна українська господиня намагається урізноманітнити сімейне меню, щоби домочадці змогли спробувати й інші кухні світу. Якщо ви вже готували пасту з тунцем і базиліком, пропонуємо спробувати ще одну італійську страву - ньоккі. Це галушки невеликого розміру, зазвичай овальної або яйцеподібної форми.
Якщо ви не знаєте, як приготувати ньоккі, цей матеріал буде вам корисний. Рецептів цієї страви багато - її готують із тіста на пшеничному борошні або картопляного з додаванням сиру, грибів або зелені. theLime розповість, як приготувати картопляні ньоккі: рецепт із зеленню.
Інгредієнти: картопля (3 шт), яйце (1 шт), борошно (склянка), сіль та спеції (за смаком), кріп, петрушка або інша зелень (невеликий пучок).
Приготування:
Картоплю відваріть, а потім перетворіть на пюре. Додайте яйце і перемішайте. Потім додайте сіль, спеції, подрібнену зелень, борошно та замісіть тісто. Воно має бути м'яким, але мати щільну консистенцію.
Готову картопляну масу розділіть на кілька частин, з кожної скачайте ковбаску. Розділіть навпіл і наріжте невеликими шматочками. Обваляйте ньоккі в борошні, роздавіть виделкою, розплющіть і нанесіть малюнок.
Опустіть галушки в киплячу підсолену воду і варіть після випливання на поверхню протягом п'яти хвилин. Дістаньте ньоккі шумівко, дайте стекти воді та викладіть на тарілку.
Подавати картопляні ньокки можна просто зі сметаною або вершковим маслом, а можна запекти в духовці із сиром. Для цього відварені галушки викладіть у форму для запікання і посипте пармезаном. Готову страву прикрасьте зеленою цибулею або будь-якою іншою зеленню.
- Раніше ми розповідали, як приготувати вдома іспанську паелью з курячою грудкою.
- Дивіться також рецепт соковитих чебуреків з хрусткою скоринкою - перевіренний способ приготування на воді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.