Лайм

Печемо вдома ніжну грибну шарлотку з цибулею: простий рецепт

Такий пиріг стане вашою улюбленою стравою

Деякі господині полюбляють експериментувати з різними видами випічки та начинками до неї. І якщо ви вже робили повітряну шарлотку з капустою, цього разу здивуйте рідних, додавши в пиріг гриби та цибулю. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: борошно (2 склянки), молоко (1 склянка), яйця (3 шт.), печериці (500 г), цибуля (1 шт.), вершкове масло (50 г), рослинна олія (1 ст. л.), розпушувач (1 пакетик), сіль, цукор, чорний мелений перець (за бажанням).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо у проточній воді, а потім нарізаємо дрібним кубиком.

Печериці промиваємо у воді, обрізаємо потемнілі місця. Беремо каструлю, кип'ятимо в ній воду, солимо її та кидаємо туди гриби. Проварюємо 5-7 хвилин – це необхідно для того, щоб із печериць вийшов сік. Потім відкидаємо гриби на друшляк, чекаємо, поки вони трохи охолонуть. Нарізаємо їх і поки що відставляємо убік.

Розігріваємо сковороду із сумішшю вершкового масла та рослинної олії. Викладаємо на неї цибулю та обсмажуємо до напівпрозорості. Якщо боїтеся, що вона пригорить, додайте щіпку цукру. Потім додаємо в сковороду гриби і також обсмажуємо їх.

Тепер займемося приготуванням тіста. У глибоку миску розбиваємо яйця, змішуємо їх із молоком, додаємо сіль, за бажанням – перець. Перемішуємо і просіюємо через сито борошно та розпушувач. По консистенції тісто має вийти як густа сметана.

Духовку розігріваємо заздалегідь до 180°C.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. На її дно викладаємо обсмажені із цибулею гриби. Зверху виливаємо густе тісто та розрівнюємо його силіконовою лопаткою.

Ставимо форму з тістом в розігріту духовку і випікаємо близько 30-40 хвилин. Потім дістаємо пиріг і даємо йому трохи охолонути за кімнатної температури. Перевертаємо та обережно дістаємо з форми.

Подаємо шарлотку з грибами та цибулею до столу, попередньо порізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати