Лайм

Як прочитати погоду на Масляну: прикмети свята та знаки весни

Погодні прикмети розкажуть, чого чекати цього року

За кілька днів настане Масляна в Україні та інших країнах. Це щорічне свято є символом уходу зими та початку весни, і святкують його цілих сім днів. Дата Масляного тижня змінюється щороку, це пов'язано з тим, що він має передувати Великому посту, який, у свою чергу, прив'язаний до Великодня. Раніше ми розповідали, коли Масляна 2022, а тепер поділимося прикметами свята, пов'язаними з погодою.

Рік у рік люди помічали, що погода у ці святкові дні може передбачити найближче майбутнє. За "підказками" природи можна зробити прогноз на весь рік. Наприклад, як швидко прийде весна, чи буде літо сонячним та теплим, а осінь – дощовою та врожайною.

Фото: Pixabay

Масляна 2022: народні прикмети про погоду

Якщо протягом Масляного тижня стоятиме морозна погода, то весна обіцяє бути теплою та сонячною, а літо – спекотним, але не посушливим.

Дощовий святковий тиждень - весна, літо та осінь будуть багаті на гриби. Також велика кількість опадів – до хорошого врожаю восени.

Якщо на Масляну йтиме сніг - урожай гречки буде хорошим.

Погодні прикмети по днях Масляного тижня: снігопад у понеділок віщує добро і багатство, сніговий вівторок обіцяє поповнення в сім'ї дітей чоловічої статі, якщо снігова середа - чекайте на дівчинку, сніг у п'ятницю - скоро похолодання, снігопад у суботу несе невдачу, а в неділю - радість.

Кожен день Масляного тижня має свою назву та особливе значення, а також традиції, головна з яких – випікання млинців.

Фото: Pixabay

  • Читайте на theLime, як приготувати шоколадні млинці на молоці з начинкою. Спекіть гірку таких млинців, і рідні обов'язково оцінять ваші старання.
  • Також ми розповіли, які страви готують на Масляну, крім млинців. Дізнайтеся, чим урізноманітни меню перед Великим постом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво  

Що робити з вареними яйцями на Великдень: рецепти швидких і смачних салатів

Які салати можна приготувати на Великдень 2024 - 4 рецепта салатів з додаванням яєць - покрокова інструкція з фото