Лайм

Готуємо ряжанку в домашніх умовах: рецепт на заквасці зі сметани

Такий напій полюбляють і дорослі, і діти

На території України продовжуються військові дії через агресію росії. В умовах, що склалися, чимало людей не можуть купити в магазинах звичні продукти, тому змушені пекти хліб і готувати самостійно сир із кислого молока. theLime ділиться з вами простим рецептом ряжанки, яку можна приготувати з домашнього молока та сметани.

Інгредієнти: жирне молоко (1 л), сметана (2 ст. л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування домашньої ряжанки знадобиться жирне молоко з-під корови або молоко не тривалого зберігання з найбільшим відсотком жирності.

Виливаємо молоко в будь-який посуд із товстими стінками - емальовані каструлі для цього не підійдуть. Ставимо на плиту і доводимо на слабкому вогні до кипіння, даємо трохи прокипіти.

Тим часом розігріваємо духовку до 180°С. Переставляємо в духовку посуд із кип'яченим молоком та тримаємо там близько 30 хвилин, не знижуючи температуру. Через деякий час на поверхні почне утворюватися рум'яна скоринка. Стежимо, щоб вона не підгоріла, якщо потрібно – зменшуємо температуру.

Потім чекаємо, доки молоко охолоне до 45-50°С. Коли це станеться, беремо ніж і з боків акуратно підрізаємо рум'яну молочну скоринку. Потім кладемо по 0,5 ст. л. сметани з чотирьох сторін. Накриваємо кришкою і ставимо у тепле місце приблизно на 10-12 годин. У теплі ряжанка швидше дозріє.

Готову ряжанку ставимо в холодильник. Перед подачею до неї можна додати трохи цукру або кілька ложок варення.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину