Лайм

Готуємо ряжанку в домашніх умовах: рецепт на заквасці зі сметани

Такий напій полюбляють і дорослі, і діти

На території України продовжуються військові дії через агресію росії. В умовах, що склалися, чимало людей не можуть купити в магазинах звичні продукти, тому змушені пекти хліб і готувати самостійно сир із кислого молока. theLime ділиться з вами простим рецептом ряжанки, яку можна приготувати з домашнього молока та сметани.

Інгредієнти: жирне молоко (1 л), сметана (2 ст. л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування домашньої ряжанки знадобиться жирне молоко з-під корови або молоко не тривалого зберігання з найбільшим відсотком жирності.

Виливаємо молоко в будь-який посуд із товстими стінками - емальовані каструлі для цього не підійдуть. Ставимо на плиту і доводимо на слабкому вогні до кипіння, даємо трохи прокипіти.

Тим часом розігріваємо духовку до 180°С. Переставляємо в духовку посуд із кип'яченим молоком та тримаємо там близько 30 хвилин, не знижуючи температуру. Через деякий час на поверхні почне утворюватися рум'яна скоринка. Стежимо, щоб вона не підгоріла, якщо потрібно – зменшуємо температуру.

Потім чекаємо, доки молоко охолоне до 45-50°С. Коли це станеться, беремо ніж і з боків акуратно підрізаємо рум'яну молочну скоринку. Потім кладемо по 0,5 ст. л. сметани з чотирьох сторін. Накриваємо кришкою і ставимо у тепле місце приблизно на 10-12 годин. У теплі ряжанка швидше дозріє.

Готову ряжанку ставимо в холодильник. Перед подачею до неї можна додати трохи цукру або кілька ложок варення.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні