Незважаючи на те, що в Україні вже майже місяць продовжується війна через агресію росії, життя триває. І якщо ви не знаєте, чим урізноманітнити меню своєї сім'ї на вихідних, приготуйте пшеничну кашу та якийсь салат до неї. theLime ділиться з вами рецептом салату Мімоза, зробити який простіше простого.
Інгредієнти: яйця (6 шт.), сир твердий (150 г), рибна консерва (200 г), цибуля (70-100 г), майонез (150 г).
Приготування:
Щоб приготувати салат Мімоза, знадобиться рибна консерва - краще взяти горбушу або лосось. Рибу виймаємо з банки, відокремлюємо великі кістки та розминаємо виделкою.
Цибулю очищаємо від лушпиння і промиваємо у проточній воді. Потім дрібно нарізаємо ножем.
Яйця промиваємо. Викладаємо в каструлю та заливаємо відфільтрованою водою. Ставимо на плиту і варимо приблизно 10 хвилин після закипання - вкруту. Потім заливаємо холодною водою, щоб вони швидше остигли. Чистимо від шкаралупи і розподіляємо на білки та жовтки.
Жовтки розминаємо виделкою в дрібну крихту, а білки тремо на маленькій терці. Твердий сир також тремо на терці.
Викладаємо інгредієнти шарами на тарілку або у форму з високими бортиками:
1 - подрібнена цибуля,
2 – половина рибної консерви,
3 – майонез,
4 – натертий білок,
5 – друга половина рибної консерви,
6 – натертий твердий сир,
7 – майонез,
8 – крихта із жовтка.
Накриваємо салат кришкою або загортаємо в харчову плівку і прибираємо на 1-2 години в холодильник.
Потім дістаємо та подаємо салат Мімоза до столу.
- Раніше ми розповіли про 3 салати з сухариками, які закінчаться на столі швидше ніж Цезар.
- Читайте також на theLime, як зробити тісто на піцу без дріжджів, на маргарині або кислому молоці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.