Лайм

Як приготувати борщ із томатним соком: простий рецепт без м'яса

Смачна страва, яка готується швидко та з мінімальної кількості продуктів

В умовах війни не завжди виходить зварити борщ за всіма правилами – з різними видами м'яса, томатною пастою та засмажкою. Якщо в будинку залишилися овочі та консервація, то можна приготувати смачну страву й з мінімальної кількості продуктів. До того ж, готується такий борщ швидше за звичайний - попередньо обсмажувати нічого не потрібно.

Інгредієнти: буряк (1 шт.), морква (1 шт.), капуста (чверть качана), картопля (1-2 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), томатний сік домашній (1 склянка), лавровий лист ( 2-3 шт), сіль, перець, спеції (за смаком).

Фото: Pixabay

Приготування:

Буряк і моркву наріжте довільними скибочками: можна соломкою, кубиками або натріть на тертці. Капусту наріжте, цибулю подрібніть. Картоплю наріжте невеликими шматочками. Кількість інгредієнтів можна міняти, адже хтось любить у борщі більше буряку, хтось – капусти, а хтось – картоплі.

Підготовлені овочі помістіть у каструлю та залийте водою так, щоб рідина покрила всі продукти. Не забувайте, що місце в каструлі має залишитись ще для томатного соку, який потрібно буде додати перед самою готовністю.

Доведіть бульйон з овочами до кипіння, посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист, спеції і залиште варитися на мінімальному вогні. Варіть у такому режимі приблизно півгодини. Дуже важливо, щоби борщ не кипів сильно.

Рівень готовності краще перевіряти на буряку: якщо він готовий, то й інші овочі теж зварилися. Перш ніж вимикати вогонь, додайте в каструлю томатний сік. Доведіть до кипіння, проваріть хвилинку та знімайте з плити. Залишіть борщ на столі щонайменше на годину, щоб настоявся.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні навички маніпулювання зашкалюють: які знаки Зодіаку найхитріші

Астрологи назвали найхитріші знаки Зодіаку – Скорпіон, Близнюки, Риби

Добриво з кефіру – універсальне підживлення: як його приготувати і використовувати на городі

Яке універсальне добриво можна приготувати на основі кефіру, як його застосовувати, а також для яких рослин воно підходить

Мінісукні, в яких ви будете найяскравішою зіркою випускного вечора: добірка актуальних фасонів

Які фасони та забарвлення випускних суконь у довжині міні приглянути на свято, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу