В умовах війни не завжди виходить зварити борщ за всіма правилами – з різними видами м'яса, томатною пастою та засмажкою. Якщо в будинку залишилися овочі та консервація, то можна приготувати смачну страву й з мінімальної кількості продуктів. До того ж, готується такий борщ швидше за звичайний - попередньо обсмажувати нічого не потрібно.
Інгредієнти: буряк (1 шт.), морква (1 шт.), капуста (чверть качана), картопля (1-2 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), томатний сік домашній (1 склянка), лавровий лист ( 2-3 шт), сіль, перець, спеції (за смаком).
Приготування:
Буряк і моркву наріжте довільними скибочками: можна соломкою, кубиками або натріть на тертці. Капусту наріжте, цибулю подрібніть. Картоплю наріжте невеликими шматочками. Кількість інгредієнтів можна міняти, адже хтось любить у борщі більше буряку, хтось – капусти, а хтось – картоплі.
Підготовлені овочі помістіть у каструлю та залийте водою так, щоб рідина покрила всі продукти. Не забувайте, що місце в каструлі має залишитись ще для томатного соку, який потрібно буде додати перед самою готовністю.
Доведіть бульйон з овочами до кипіння, посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист, спеції і залиште варитися на мінімальному вогні. Варіть у такому режимі приблизно півгодини. Дуже важливо, щоби борщ не кипів сильно.
Рівень готовності краще перевіряти на буряку: якщо він готовий, то й інші овочі теж зварилися. Перш ніж вимикати вогонь, додайте в каструлю томатний сік. Доведіть до кипіння, проваріть хвилинку та знімайте з плити. Залишіть борщ на столі щонайменше на годину, щоб настоявся.
- Раніше ми розповіли, як правильно варити суп харчо.
- Читайте також на theLime, як правильно варити капустняк із квашеної капусти.