Лайм

Як приготувати пишні деруни з фаршем: простий рецепт та поради

Ситна страва для сімейної вечері

Деруни - улюблена багатьма страва, яку, крім класичного варіанту, можна готувати з різними начинками. Раніше ми розповідали, як зробити картопляні оладки із сиром та зеленню, а тепер поділимося рецептом драників із м'ясним фаршем.

Інгредієнти: картопля (1 кг), фарш (250 г), цибуля ріпчаста (2 шт.), борошно (2 ст.л. з гіркою), яйця (2 шт.), сіль, перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Порада: щоб деруни вийшли смачними, потрібно правильно вибрати картоплю. Для приготування краще використовувати картоплю з жовтою м'якоттю, білі бульби більш водянисті і вони не підходять для цієї страви.

Приготування:

Картоплю та цибулю очистіть і натріть на дрібній тертці (ложку цибулі залиште для фаршу). Додайте яйця і добре перемішайте. Посоліть, поперчить і додати борошно. Знову перемішайте. Порада: якщо хочете, щоб деруни були не такими м'якими та ніжними – використовуйте більш крупну тертку.

Фарш змішайте з тертою цибулею, додайте сіль, свіжомелений чорний перець, перемішайте.

Сковороду розігрійте, налийте олію і починайте викладати деруни: спочатку картопляне тісто (приблизно 1,5 ст.л.), потім фарш, а потім знову масу з картоплі. Викладайте деруни з невеликою відстанню один від одного і смажте 2-3 хвилини до появи золотистої кірки. Потім переверніть, зменште вогонь, щоб просмажився фарш, і готуйте до рум'яності.

Готові деруни викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Подавайте гарячими зі сметаною чи просто так. Смачного!

Фото: Pixabay

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні