Лайм

Як приготувати пишні деруни з фаршем: простий рецепт та поради

Ситна страва для сімейної вечері

Деруни - улюблена багатьма страва, яку, крім класичного варіанту, можна готувати з різними начинками. Раніше ми розповідали, як зробити картопляні оладки із сиром та зеленню, а тепер поділимося рецептом драників із м'ясним фаршем.

Інгредієнти: картопля (1 кг), фарш (250 г), цибуля ріпчаста (2 шт.), борошно (2 ст.л. з гіркою), яйця (2 шт.), сіль, перець (за смаком).

Фото: Pixabay

Порада: щоб деруни вийшли смачними, потрібно правильно вибрати картоплю. Для приготування краще використовувати картоплю з жовтою м'якоттю, білі бульби більш водянисті і вони не підходять для цієї страви.

Приготування:

Картоплю та цибулю очистіть і натріть на дрібній тертці (ложку цибулі залиште для фаршу). Додайте яйця і добре перемішайте. Посоліть, поперчить і додати борошно. Знову перемішайте. Порада: якщо хочете, щоб деруни були не такими м'якими та ніжними – використовуйте більш крупну тертку.

Фарш змішайте з тертою цибулею, додайте сіль, свіжомелений чорний перець, перемішайте.

Сковороду розігрійте, налийте олію і починайте викладати деруни: спочатку картопляне тісто (приблизно 1,5 ст.л.), потім фарш, а потім знову масу з картоплі. Викладайте деруни з невеликою відстанню один від одного і смажте 2-3 хвилини до появи золотистої кірки. Потім переверніть, зменште вогонь, щоб просмажився фарш, і готуйте до рум'яності.

Готові деруни викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Подавайте гарячими зі сметаною чи просто так. Смачного!

Фото: Pixabay

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами