Лайм

Як приготувати пишні оладки з яблуками на кефірі: простий рецепт

Яблуко допоможе перетворити звичайні оладки на ароматний десерт

Оладки - ідеальний варіант сніданку або перекусу. Їх можна готувати на молоці, на дріжджах або кефірі. Інгредієнти для приготування цієї страви є практично в кожному холодильнику, тому потрібно витратити лише кілька хвилин часу, щоб нагодувати всю сім'ю. А якщо додати до оладок яблука, то страва може стати повноцінним десертом.

Інгредієнти: мука (8 ст.л.), яблука (1 шт.), яйця (2 шт.), цукор (2 ст.л.), сіль (0,5 ч.л.), сода (0,5 ч.л.), кефір (1 склянка), олія рослинна (для смаження).

Фото: Pixabay

Приготування:

Кефір злегка підігрійте та вилийте у глибоку миску. Додайте сіль, цукор і трохи перемішайте. Розбийте яйця та знову перемішайте до однорідності.

Борошно додайте у кілька підходів, після кожного перемішуючи. Тісто має вийти не рідким і повільно стікати з вінчика. Насамкінець додайте соду (гасити не потрібно).

Яблуко очистіть від серцевини та шкірки і наріжте дрібними кубиками. Додайте в тісто і перемішайте.

Сковороду розігрійте, налийте олію і ложкою викладайте оладки. Смажте на невеликому вогні з двох боків до золотистої скориночки. Якщо оладки будуть виходити не достатньо пишними, то додайте в тісто ще трохи борошна. Подавайте оладки у теплому вигляді, присипавши цукровою пудрою.

Новини партнерів

Читайте також

Догляд за газоном влітку: чим підживити галявину, щоб була яскраво-зеленою

Які добрива необхідно використовувати для підживлення газону влітку, як їх вибрати та правильно вносити, щоб трава радувала своїм виглядом 

Тренди зачісок на 2024 рік: зірковий стиліст назвав головні тенденції цього літа

Зірковий стиліст розповів, які стрижки та зачіски будуть у моді влітку 2024 року - фото модних зачісок

Як правильно поливати огірки, щоб отримати здоровий і рясний врожай: рекомендації агронома

Як визначити оптимальний час і температуру води для поливу огірків, а також у чому переваги та недоліки ранкового та вечірнього поливу