Лайм

Як приготувати пишні оладки з яблуками на кефірі: простий рецепт

Яблуко допоможе перетворити звичайні оладки на ароматний десерт

Оладки - ідеальний варіант сніданку або перекусу. Їх можна готувати на молоці, на дріжджах або кефірі. Інгредієнти для приготування цієї страви є практично в кожному холодильнику, тому потрібно витратити лише кілька хвилин часу, щоб нагодувати всю сім'ю. А якщо додати до оладок яблука, то страва може стати повноцінним десертом.

Інгредієнти: мука (8 ст.л.), яблука (1 шт.), яйця (2 шт.), цукор (2 ст.л.), сіль (0,5 ч.л.), сода (0,5 ч.л.), кефір (1 склянка), олія рослинна (для смаження).

Фото: Pixabay

Приготування:

Кефір злегка підігрійте та вилийте у глибоку миску. Додайте сіль, цукор і трохи перемішайте. Розбийте яйця та знову перемішайте до однорідності.

Борошно додайте у кілька підходів, після кожного перемішуючи. Тісто має вийти не рідким і повільно стікати з вінчика. Насамкінець додайте соду (гасити не потрібно).

Яблуко очистіть від серцевини та шкірки і наріжте дрібними кубиками. Додайте в тісто і перемішайте.

Сковороду розігрійте, налийте олію і ложкою викладайте оладки. Смажте на невеликому вогні з двох боків до золотистої скориночки. Якщо оладки будуть виходити не достатньо пишними, то додайте в тісто ще трохи борошна. Подавайте оладки у теплому вигляді, присипавши цукровою пудрою.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні