Оладки - ідеальний варіант сніданку або перекусу. Їх можна готувати на молоці, на дріжджах або кефірі. Інгредієнти для приготування цієї страви є практично в кожному холодильнику, тому потрібно витратити лише кілька хвилин часу, щоб нагодувати всю сім'ю. А якщо додати до оладок яблука, то страва може стати повноцінним десертом.
Інгредієнти: мука (8 ст.л.), яблука (1 шт.), яйця (2 шт.), цукор (2 ст.л.), сіль (0,5 ч.л.), сода (0,5 ч.л.), кефір (1 склянка), олія рослинна (для смаження).
Приготування:
Кефір злегка підігрійте та вилийте у глибоку миску. Додайте сіль, цукор і трохи перемішайте. Розбийте яйця та знову перемішайте до однорідності.
Борошно додайте у кілька підходів, після кожного перемішуючи. Тісто має вийти не рідким і повільно стікати з вінчика. Насамкінець додайте соду (гасити не потрібно).
Яблуко очистіть від серцевини та шкірки і наріжте дрібними кубиками. Додайте в тісто і перемішайте.
Сковороду розігрійте, налийте олію і ложкою викладайте оладки. Смажте на невеликому вогні з двох боків до золотистої скориночки. Якщо оладки будуть виходити не достатньо пишними, то додайте в тісто ще трохи борошна. Подавайте оладки у теплому вигляді, присипавши цукровою пудрою.
- Раніше ми розповідали, як приготувати оладки з вівсянкою без борошна.
- Читайте також, топ-3 простих рецепту оладок, які урізноманітнять меню під час війни.