Кожна господиня знає, що сніданок - найважливіший прийом їжі. І якщо ви вже готували поживний омлет з майонезом, цього разу урізноманітніть своє меню банановими панкейками. theLime ділиться з вами простим рецептом на кефірі.
Інгредієнти: кефір (250 мл), банани (2 шт.), яйце (1 шт.), борошно (1,5 склянки), сіль (щіпка), цукор (4 ст. л.), сода (0,5 ч. л.), рослинна олія (1 ст. л.).
Приготування:
Для приготування панкейків найкраще взяти переспілі банани. Промиваємо їх під проточною водою та очищаємо від шкірки.
У чашу блендера розбиваємо яйце, додаємо цукор та очищені банани. Збиваємо всі разом доти, доки не з'являться бульбашки. Переливаємо отриману масу в миску і доливаємо до неї кефір.
Борошно просіюємо через сито. Висипаємо борошно з содою в бананово-кефірну суміш - гасити соду не потрібно, тому що в тісті є кисломолочний продукт. Перемішуємо виделкою або вінчиком.
В самому кінці в тісто додаємо олію - це необхідно для того, щоб при випіканні вони не прилипали до сковороди.
Розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям та ложкою виливаємо кілька порцій тіста, формуючи круглі млинці. Просмажуємо панкейки приблизно 3-4 хвилин на середньому вогні з кожного боку.
Подаємо до столу з фруктами або ягодами, медом, розтопленим шоколадом, варенням і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати оладки з вівсянкою.
- Читайте також на theLime, як зробити пишні сирники на сковороді.