В умовах війни, яка триває в Україні вже півтора місяця, чимало людей зіткнулось з дефіцитом звичних продуктів, тому готують із того, що є. І якщо ви вже робили пшеничну кашу на воді, цього разу приготуйте горохове пюре з цибулею та морквою. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: колотий горох (2 склянки), вода (4 склянки), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), копчена ковбаса (100 г), сіль, перець.
Приготування:
Колотий горох промиваємо у проточній воді кілька разів і замочуємо на 2-3 години. Потім зливаємо цю воду, заливаємо горох новою, солимо і відварюємо до готовності.
Цибулю та моркву промиваємо та очищаємо. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву тремо на терці.
Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо на ній цибулю з морквою, солимо і перчимо.
Ковбасу тим часом нарізаємо дрібним кубиком.
З готового, але не розвареного гороху зливаємо зайву воду, залишивши 100-200 мл відвару. Горох перекладаємо в чашу блендера разом із протушкованою цибулею та морквою, додаємо трохи відвару (спочатку 50-60 мл, потім можна додати ще) і перебиваємо блендером до отримання потрібної консистенції.
Подаємо горохове пюре зі шматочками ковбаси або нарізаною зеленню на обід чи вечерю.
- Раніше ми розповіли, як правильно варити манну кашу.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати перловку.