Лайм

Як приготувати смачне горохове пюре з цибулею та морквою: простий рецепт

Порадуйте близьких смачною вечерею

В умовах війни, яка триває в Україні вже півтора місяця, чимало людей зіткнулось з дефіцитом звичних продуктів, тому готують із того, що є. І якщо ви вже робили пшеничну кашу на воді, цього разу приготуйте горохове пюре з цибулею та морквою. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: колотий горох (2 склянки), вода (4 склянки), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), копчена ковбаса (100 г), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Колотий горох промиваємо у проточній воді кілька разів і замочуємо на 2-3 години. Потім зливаємо цю воду, заливаємо горох новою, солимо і відварюємо до готовності.

Цибулю та моркву промиваємо та очищаємо. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву тремо на терці.

Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо на ній цибулю з морквою, солимо і перчимо.

Ковбасу тим часом нарізаємо дрібним кубиком.

З готового, але не розвареного гороху зливаємо зайву воду, залишивши 100-200 мл відвару. Горох перекладаємо в чашу блендера разом із протушкованою цибулею та морквою, додаємо трохи відвару (спочатку 50-60 мл, потім можна додати ще) і перебиваємо блендером до отримання потрібної консистенції.

Подаємо горохове пюре зі шматочками ковбаси або нарізаною зеленню на обід чи вечерю.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами