Під час війни потрібно стежити за збалансованим раціоном своєї родини. Адже через нервове перенапруження навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус або бактеріальну інфекцію. Тому по можливості слід харчуватися рідкою та теплою їжею, наприклад, курячим супом із сочевицею або зеленим борщем. theLime підібрав для вас простий рецепт зі шпинатом.
Інгредієнти: картопля (2 шт.), морква (1-2 шт.), цибуля (1-2 шт.), лавровий лист (1 шт.), шпинат (1 пучок), петрушка (1 пучок), зелена цибуля ( 1 пучок), рослинна олія (2 ст. л.), перепелині яйця (4 шт.), сіль, перець.
Приготування:
Цибулю та моркву очищаємо та промиваємо у проточній воді. Для овочевого бульйону беремо 1 цибулину і половину великої моркви (або одну маленьку), нарізаємо їх довільним чином, викладаємо в каструлю і заливаємо 1,5-2 л води, солимо. Також сюди можна додати корінь селери, стебла кропу або петрушки та лавровий лист. Варимо бульйон приблизно 20-25 хвилин, потім за допомогою шумівки дістаємо всі овочі з нього.
У невеликій каструлі кип'ятимо воду і відправляємо в неї перепелині яйця. Варити їх потрібно близько 5 хвилин після закипання води. Потім дістаємо та заливаємо холодною водою. Чистимо і розрізаємо на дві половинки.
Картоплю очищуємо, промиваємо та ріжемо середнім кубиком. Шпинат, петрушку та зелену цибулю також споліскуємо у проточній воді. Викладаємо їх на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо ножем досить крупно.
Для супу беремо другу половину моркви та нарізаємо її дрібним кубиком. Другу цибулину також подрібнюємо ножем.
Додаємо в каструлю з овочевим бульйоном всі овочі та зелень. Доводимо до кипіння, додаємо за бажанням ще сіль або спеції, вливаємо 2 ст. л. рослинної олії. Варимо приблизно 20-25 хвилин, доки не буде готова картопля.
Розливаємо зелений борщ зі шпинатом у порційні тарілки, поклавши у кожну половинки перепелиних яєць. Подаємо зі сметаною та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати холодник з буряка.
- Читайте також на theLime, як зробити гарбузовий крем-суп із вершками.