Лайм

Як приготувати французькі млинці Креп Сюзетт: класичний рецепт з апельсиновим соусом

Така страва сподобається і дітям, і дорослим

Креп Сюзетт – це відома французька класична страва у вигляді тонких млинців, томлених в густому апельсиново-карамельному соусі, які перед подачею поливають апельсиновим лікером і підпалюють. theLime ділиться з вами простим рецептом приготування такого сніданку.

Інгредієнти для млинців: яйця (2 шт.), молоко (300 мл), цукор (50 г), сіль (щіпка), рослинна олія (50 мл), борошно (150 г), коньяк (20 мл).

Інгредієнти для соусу: апельсин (3 шт.), цукор (50 г), вершкове масло (50 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибокій мисці з'єднуємо молоко, яйця, сіль, цукор. Перемішуємо, потім просіюємо сюди ж борошно. Збиваємо вінчиком або виделкою, потім вливаємо олію. Залишаємо тісто приблизно на 30 хвилин, щоб воно постояло за кімнатної температури.

Сковороду розігріваємо з вершковим маслом або рослинною олією. Виливаємо на неї перший ополоник млинцевого тіста. Розподіляємо його так, щоб воно покрило всю поверхню тонким шаром. Чекаємо, поки млинець підрум'яниться по краях, потім перевертаємо його на інший бік. Випікаємо ще близько 1 хвилини та знімаємо зі сковороди. Проробляємо те саме, поки не закінчиться тісто.

Тепер займемося приготуванням соусу. З двох апельсин знімаємо цедру та вичавлюємо сік – повинно вийти приблизно 200 мл. Третій апельсин очищаємо та розділяємо на часточки.

У сковороді розтоплюємо вершкове масло із цукром. Потім додаємо цедру, часточки апельсина та сік. Тушкуємо близько 5 хвилин на середньому вогні, потім лопаткою або ложкою прибираємо шматочки цитрусового.

Кожен млинець складаємо у вигляді трикутника і викладаємо в соус. Тушкуємо з кожного боку по 1 хвилині, перевертаємо за допомогою лопатки. За бажанням можна полити млинці коньяком та підпалити.

Викладаємо млинці на блюдо, поливаємо соусом, додаємо скибочки апельсина або, якщо є, кульку морозива. Подаємо на сніданок та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Як зберігати горіхи, щоб вони довше були свіжими: важливі правила

Експерти розповіли, де і як краще зберігати горіхи, щоб вони якомога довше залишалися хрумкими та смачними

Рибний пиріг з тіста філо за пів години - рецепт Джеймі Олівера

Британський шеф-кухар Джеймі Олівер показав, як він готує рибний пиріг з тіста філо за 28 хвилин

Тренуємо увагу: знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці

Головоломки тренують мозок і увагу - знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці