Під час війни багато жителів України були змушені змінити не лише звичні умови життя, а й кардинально поміняти свій раціон через дефіцит продуктів. Тому господині навчилися готувати нові для себе страви, наприклад, сирний рулет із фаршем або м'ясний хліб. theLime ділиться з вами простим рецептом останнього.
Інгредієнти: м'ясо (1,4 кг), цибуля (2-3 шт.), яйця (4 шт.), манна крупа (2 ст. л.), батон (150 г), часник (2 зубчики) або сухий часник (1 ч. л.), паприка (1 ч. л.), перець (за смаком), італійські трави (0,5 ч. л.).
Приготування:
Для приготування такої закуски можна взяти будь-яке м'ясо, наприклад, індичі або курячі стегна, філе та шматочки телятини. Промиваємо м'ясо і подрібнюємо у м'ясорубці.
Цибулю очищаємо, промиваємо у проточній воді, нарізаємо. Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо цибулю до напівпрозорості, а потім пропускаємо через м'ясорубку разом із м'ясом.
Батон ламаємо або ріжемо на шматочки і заливаємо на 5-10 хвилин молоком. Змішуємо фарш із батоном, манною крупою, яйцями. Перемішуємо та додаємо спеції за смаком.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С.
Форму для хліба змащуємо олією та викладаємо підготовлену суміш у неї. Ставимо у розігріту духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин.
Чекаємо, поки м'ясний хліб охолоне і подаємо до столу, нарізавши на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли, як зробити смачний рибний паштет із плавленим сиром.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжні курячі рулетики.