Домашня ковбаса – великодня страва, яку кладуть у кошик, щоб освятити на святковому богослужінні. Раніше ми писали, як швидко приготувати її без оболонки, а тепер ділимося традиційним рецептом із використанням свинячої кишки.
Інгредієнти: 1,5 кг свинячого м'яса, 800 г вирізки яловичої, 250 свіжого сала, 5 зубчиків часнику, оболонка для домашньої ковбаси (підготовлені свинячі кишки продаються в магазинах), сіль, перець, спеції за смаком.
Приготування:
М'ясо та сало очищаємо від шкірки, дрібно ріжемо або подрібнюємо за допомогою м'ясорубки.
Додаємо подрібнений часник, сіль, перець, чебрець або інші улюблені спеції.
Розрізаємо на частини довжиною близько 50 см. Одну сторону кишки міцно зав'язуємо ниткою, другий начиняємо за допомогою спеціальної насадки для м'ясорубки.
Наповнюємо кишку не дуже щільно, щоб вона не луснула під час запікання.
Через кожні 5 см кишку проколюємо голкою по всій довжині, особливо там, де є порожні ділянки з повітрям. Другий кінчик зав'язуємо ниткою.
Начинену ковбасу опускаємо в киплячу підсолену воду і проварюємо протягом 15 хвилин. Після цього дістаємо ковбасу і кладемо її на змащене смальцем деко. У розігрітій до 200 градусів духовці домашню ковбасу випікаємо ще 20 хвилин. Щоб вона пропеклася з обох боків, переверніть її хоча б один раз.
- Читайте також, як приготувати швидку паску без дріжджів. Такий рецепт підійде господиням, які не мають часу довго стояти на кухні.
- Раніше ми розповіли, у чому різниця між паскою, пахою та кулічем.