Досвідчені господині знають, що паски треба випікати або в Чистий четвер, або у Велику суботу. І якщо ви вирішили робити це безпосередньо напередодні свята, приготуйте лимонний кекс із глазур'ю або ніжну сирну паску без дріжджів. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт від переможниці "МастерШеф-2" Лізи Глінської.
Інгредієнти: яйця (2-3 шт.), цукор (100 г), сир 5 -9% (200 г), вершкове масло (100 г), борошно (150 г), розпушувач (8 г), цедра половини апельсина, ванільний цукор (за бажанням), родзинки (50 г).
Також знадобляться 4 картонні форми для пасок діаметром 7 см.
Приготування:
Масло виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
Духовку заздалегідь розігріваємо: якщо вона електрична - до 170°С (режим із конвекцією), а якщо газова – 180-190°С.
Родзинки промиваємо у проточній воді та заливаємо окропом на 10-15 хвилин. Потім зливаємо воду, викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
У глибоку миску викладаємо розм'якшене масло і збиваємо вінчиком. В збите масло додаємо цукор та яйця, ретельно перемішуємо. Потім вводимо у суміш сир і знову перемішуємо.
Також додаємо ванільний цукор або цедру апельсину.
Борошно просіюємо через сито з розпушувачем, потім пересипаємо в сирну масу, перемішуємо до однорідності. Потім додаємо в тісто підготовлені раніше родзинки.
Беремо картонні форми для випічки та наповнюємо їх приблизно на половину.
Ставимо форми на деко в розігріту духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин. Потім дістаємо, виймаємо з форм та покриваємо верхівки розтопленим білим шоколадом. Також можна прикрасити різнокольоровою кондитерською посипкою.
- Раніше ми розповіли про помилки, через які падає і черствіє паска.
- Читайте також на theLime, як приготувати пишну та ароматну паску на 10 жовтків.