Лайм

Як спекти ніжну сирну паску без дріжджів: покроковий рецепт від Лізи Глінської

Цей рецепт підійде тим господиням, які не мають багато часу

Досвідчені господині знають, що паски треба випікати або в Чистий четвер, або у Велику суботу. І якщо ви вирішили робити це безпосередньо напередодні свята, приготуйте лимонний кекс із глазур'ю або ніжну сирну паску без дріжджів. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт від переможниці "МастерШеф-2" Лізи Глінської.

Інгредієнти: яйця (2-3 шт.), цукор (100 г), сир 5 -9% (200 г), вершкове масло (100 г), борошно (150 г), розпушувач (8 г), цедра половини апельсина, ванільний цукор (за бажанням), родзинки (50 г).

Також знадобляться 4 картонні форми для пасок діаметром 7 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Масло виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Духовку заздалегідь розігріваємо: якщо вона електрична - до 170°С (режим із конвекцією), а якщо газова – 180-190°С.

Родзинки промиваємо у проточній воді та заливаємо окропом на 10-15 хвилин. Потім зливаємо воду, викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

У глибоку миску викладаємо розм'якшене масло і збиваємо вінчиком. В збите масло додаємо цукор та яйця, ретельно перемішуємо. Потім вводимо у суміш сир і знову перемішуємо.

Також додаємо ванільний цукор або цедру апельсину.

Борошно просіюємо через сито з розпушувачем, потім пересипаємо в сирну масу, перемішуємо до однорідності. Потім додаємо в тісто підготовлені раніше родзинки.

Беремо картонні форми для випічки та наповнюємо їх приблизно на половину.

Ставимо форми на деко в розігріту духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин. Потім дістаємо, виймаємо з форм та покриваємо верхівки розтопленим білим шоколадом. Також можна прикрасити різнокольоровою кондитерською посипкою.

Новини партнерів

Читайте також

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі