Чимало господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не полюбляють страви з печінки. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили курячу печінку у сметані, цього разу приготуйте з нею салат. theLime підготував для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: куряча печінка (500 г), цибуля (150 г), морква (300 г), яйця (3 шт.), сіль, перець, олія (для смаження), майонез (80-100 г), гірчиця в зернах (25 г).
Приготування:
Овочі промиваємо під проточною водою. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Моркву тремо на терці.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю до напівпрозорості. Потім додаємо моркву і тушкуємо все разом, але не засмажуємо.
Яйця збиваємо із щіпкою солі. Розігріваємо ще одну сковороду з вершковим маслом або рослинною олією та смажимо з них два млинці. Потім нарізаємо їх тонкими смужками.
Курячу печінку ретельно промиваємо у проточній воді, очищаємо від жовчних проток та плівок. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Висипаємо в невелику тарілку борошно і паніруємо в ньому печінку. Смажимо печінку на середньому вогні – по 3-4 хвилини з кожного боку. Потім перекладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Солимо, перчимо і нарізаємо соломкою.
Для заправки змішуємо майонез із гірчицею у зернах.
Викладаємо в салатник усі підготовлені інгредієнти, перемішуємо та заправляємо.
Подаємо до столу ситний салат із курячою печінкою і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як готувати рублені печінкові млинці.
- Читайте також на theLime, як приготувати апетитний рулет із лаваша з червоною рибою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.