Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї смачні та корисні перші страви. І якщо ви вже робили капустняк за бабусиним рецептом, цього разу порадуйте близьких зеленим борщем із кропивою та яйцем. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: яловичина або інше м'ясо (400 г), квасоля (70 г), картопля (5 шт.), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), яйця (3 шт.), кропива (300 г), кріп (за смаком), петрушка (за смаком), сіль (за смаком), рослинна олія (2 ст. л.), лимонна кислота (за смаком).
Приготування:
Для приготування смачного зеленого борщу необхідно зварити бульйон. Для цього беремо м'ясо, промиваємо його під проточною водою, нарізаємо, викладаємо у велику каструлю. Заливаємо відфільтрованою водою та доводимо до кипіння. Потім за допомогою шумівки знімаємо піну.
Промиваємо квасолю та додаємо до м'яса – варимо близько 1 години.
Миємо під проточною водою овочі. Картоплю нарізаємо середнім кубиком, цибулю подрібнюємо ножем, а моркву тремо на терці. Додаємо картоплю в бульйон і варимо приблизно півгодини.
У сковороду наливаємо рослинну олію і обсмажуємо цибулю до напівпрозорості, потім додаємо моркву. Обсмажуємо та висипаємо засмажку в бульйон. Додаємо спеції та варимо приблизно 10 хвилин.
В окремій каструлі відварюємо курячі яйця вкруту - 10 хвилин після закипання. Чекаємо, поки вони охолонуть, потім чистимо їх та нарізаємо.
Кропиву, кріп і петрушку промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем та відправляємо в каструлю з іншими інгредієнтами. Доводимо до кипіння і одразу ж знімаємо з вогню. Додаємо сіль та лимонну кислоту.
Подаємо апетитний зелений борщ, додавши в порційні тарілки нарізане яйце та сметану.
- Раніше ми розповіли, як приготувати грибний суп із плавленим сиром.
- Читайте також на theLime, як зварити курячий суп з галушками з манки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.