Лайм

Як приготувати смачний печінковий торт із грибами: простий рецепт

Зробити його можна на святковий стіл

Чимало господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не хочуть їсти страви з печінки. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили печінковий паштет із зеленню, цього разу приготуйте печінковий торт із грибами. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти для печінкових коржів: свиняча печінка (600 г), сметана (100 г), яйце (1 шт.), борошно (50-60 г), сіль.

Інгредієнти для начинки: печериці (300-400 г), цибуля (2-3 шт.), твердий сир (200 г), часник (2-3 зубчики), кріп (2-3 гілочки), зелена цибуля (2-3) пера), майонез, вершкове масло та рослинна олія (для смаження), сіль, свіжомелений перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Свинячу печінку промиваємо у проточній воді, відокремлюємо від плівок та жовчних проток. Потім нарізаємо та подрібнюємо у блендері або м'ясорубці. Додаємо до неї яйце та сметану, перемішуємо. У печінкову масу просіюємо через сито борошно, солимо і перчимо за смаком.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією. Наливаємо трохи печінкового тіста та рівномірно розподіляємо по всій поверхні сковороди. Чекаємо, поки млинець схопиться і підрум'яниться, потім перевертаємо його на інший бік. Смажимо його ще 1-2 хвилини та знімаємо зі сковороди, перекладаємо на тарілку. Проробляємо те саме з рештою тіста.

Гриби промиваємо під проточною водою, обрізаємо, якщо є почорнілі місця. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо чвертькільцями. Відварюємо гриби повністю приблизно 5-7 хвилин, потім відкидаємо їх на друшляк. Остиглі гриби нарізаємо на пластини.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом та рослинною олією та обсмажуємо на ній цибулю кілька хвилин, потім додаємо гриби, сіль та перець за смаком.

Твердий сир тремо на терці, часник пропускаємо через прес. Кріп споліскуємо під водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо його. Змішуємо сир, кріп та часник.

Приступаємо до збирання печінкового торта: викладаємо один печінковий млинець, змащуємо його майонезом та викладаємо частину грибної начинки. Накриваємо другим і знову змащуємо майонезом. На третій викладаємо сир із часником та майонезом. Повторюємо таким же чином, чергуючи шари, доки не закінчаться млинці. Верхній корж можна прикрасити скибочками грибів та нарізаною зеленою цибулею.

Накриваємо печінковий торт харчовою плівкою і забираємо на 3-4 години в холодильник, щоб він просочився. Потім дістаємо його та нарізаємо на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Отримають все, що захочуть: ці знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками липня

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку, які будуть щасливі у липні - це Телець, Близнюки, Козеріг, Риби

Натуральні цукерки для дітей: як приготувати смачну і корисну пастилу з фруктів

Пастила з фруктів зберігає всі вітаміни і мікроелементи. Розповідаємо, як можна приготувати у домашніх умовах і що потрібно додати

Більше не будуть самотніми: ці три знаки Зодіаку у липні розпочнуть нові стосунки

Астрологи склали гороскоп на липень і назвали знаки Зодіаку, яких в липні чекає нове кохання і стосунки