Лайм

Як зварити ніжну молочну кашу з кукурудзяною крупою: простий рецепт

Зробити її зможе навіть господиня-початківець

Кожна мама часто стикається з тим, що дитина не хоче їсти ті чи інші корисні страви. Особливо це стосується каш. Тому багато хто намагається підійти до цього питання нестандартно, наприклад, додаючи в манну кашу какао-порошок. theLime ділиться з вами простим секретом, як смачно приготувати кукурудзяну кашу.

Інгредієнти: кукурудзяна крупа (100 г), вода (300 мл), молоко (300 г), вершкове масло (30 г), цукор (1,5 ч. л), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кукурудзяну крупу промиваємо кілька разів у проточній воді, щоб вимити з неї різне сміття.

Беремо каструлю з товстим дном і викладаємо в неї крупу, заливаємо її відфільтрованою чистою водою. Зазначимо, що води має бути втричі більше, ніж крупи.

Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Періодично знімаємо з поверхні піну, що утворилася.

Потім додаємо цукор і сіль за смакрм, знову доводимо до кипіння, вливаємо половину молока. Каша почне густішати, періодично помішуємо її.

Чекаємо, поки вона знову закипить, додаємо молоко, що залишилося. Перемішуємо, знову доводимо до кипіння та накриваємо кришкою. Знімаємо з вогню, додаємо шматочок вершкового масла і даємо настоятися їй приблизно 20 хвилин.

Потім подаємо кукурудзяну кашу із фруктами, ягодами, сухофруктами, варенням або джемом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати