RU  UA

Lifestyle

Як приготувати смачні котлети з булгуру: простий рецепт без м'яса

Поекспериментуйте на дозвіллі

Булгур – це крупа з обробленої окропом, висушеної та роздробленої пшениці. Її можна зварити та подати до столу з овочами чи салатом, а також зробити з нею смачні котлети. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: куряче філе (200 г), варений булгур (150 г), цибуля (1 шт.), яйце (1 шт.), томатна паста (3 ст. л.).

Фото: instagram.com/powerbody_team

Приготування:

Булгур для котлет потрібно заздалегідь відварити. Для цього заливаємо крупу водою, додаємо сіль та перемішуємо. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. Накриваємо каструлю кришкою і варимо приблизно 15-20 хвилин, поки булгур не вбере всю воду. Знімаємо з плити та чекаємо, поки він охолоне.

Цибулю промиваємо у воді, очищаємо та нарізаємо середнім кубиком.

Куряче філе обполіскуємо в проточній воді, очищаємо від плівок і хрящів, потім нарізаємо.

Викладаємо в чашу блендера філе, цибулю, вбиваємо сюди ж яйце, а також додаємо спеції за смаком. Перебиваємо все у блендері до однорідності. Додаємо у фарш охололий булгур, перемішуємо і формуємо руками невеликі котлети.

Сковороду розігріваємо з олією, викладаємо на неї котлети, обсмажуємо до рум'яної скоринки спочатку з однієї сторони, потім перевертаємо на іншу.

Додаємо до котлет томатну пасту та трохи води. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні ще приблизно 10-15 хвилин.

Подаємо котлети з булгуром на обід або вечерю з будь-яким салатом чи гарніром.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодиака, которым удастся улучшить финансовое состояние этим летом - это Тельцы, Девы, Скорпионы и Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Как разводить фитоспорин для обработки помидоров и другой рассады перед высадкой в открытую почву - приготовление раствора фитоспорина

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Какие варианты маникюра в нюдовых оттенках присмотреть на выпускной вечер, чтобы дополнить образ и выделяться из серой толпы