Лайм

Як приготувати пиріжки з яйцем і цибулею на сковороді: простий рецепт

Ці компоненти точно є у вашому холодильнику

Якщо ви готували ніжні картопляні зрази з грибами, рецепт яких ми писали раніше, цього разу здивуйте своїх рідних не менш смачною і ситною стравою. Зробіть пиріжки з яйцем та цибулею на сковороді - для їх приготування знадобиться зовсім трохи вашого часу та зусиль.

Для тіста візьміть: сир кисломолочний 5% - 350 гр, яйце - 1 шт, борошно - 120 гр, розпушувач -1/2 ч.л, сіль - 1/2 ч.л. Для начинки: яйце - 3 шт (зварити), сир твердий - 100 гр, цбуля зелена - 2-3 пагони ( за бажанням кількість міняємо).

Фото: instagram.com/maryna_ivash

Приготування: починамо з того, що змішуємо всі складові для тіста. Гарно перемішуємо і ставимо в холодильник на 20 хвилин. В цей час готуємо начинку: натираємо на тертку сир та яйця. Дрібно нарізаємо цибулю, додаємо 1/2 ч.л солі і трошки перцю (за бажанням).

Фото: instagram.com/maryna_ivash

З холодильника дістаємо тісто. Його відділяємо столовою ложкою (не повною) і мокрими руками формуємо кульку. В руці кульку розминаємо в плаский млинець. Накладаємо начинку - орієнтовно 2 ч.л . І заліплюємо пиріжок. На розігріту сковорідку додаємо трохи олії (можна масла) і кладемо смажитися пиріжки. Готвувати страву потрібно на середньому вогні хвилин 7-10 під кришкою. Перевертаємо і ще просмажуємо хвилин 5.

Фото: instagram.com/maryna_ivash

Із вказаних вище пропорцій у вас вийде приблизно 10-11 пиріжків. У випадку, якщо начинка залишилася, її можна покласти на хліб і зробити гарячий бутерброд - чудовий варіант ситного перекусу!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні