RU  UA

Lifestyle

Як приготувати баклажани, щоб не гірчили: прості лайфхаки досвідчених кулінарів

Дізнайтеся кілька маленьких хитрощів

Баклажани часто використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Їх варять, смажать, запікають, тушкують, готують на грилі, маринують, використовують для приготування баклажанних салатів та ікри, а також їдять сирими. Однак бувають випадки, коли універсальний овоч має неприємний гіркуватий смак, і страва від цього псується. theLime знайшов у мережі перевірені методи, які допоможуть вирішити цю проблему і за мінімальну кількість часу позбутися гіркоти.

Фото: unsplash.com

Найпростіший спосіб

Почистити баклажани від шкірки, адже саме в ній міститься найбільше гіркоти.

Якщо цей метод не допоміг, можна спробувати усунути гіркоту за допомогою інших лайфхаків. Вони не настільки прості, як у першому випадку, проте точно покажуть свою ефективність. Для цього візьміть: баклажани сині, вода, сіль, ніж, друшляк, миска.

Мокрий спосіб

Нарізані баклажани замочуємо на 30 хвилин у підсоленій воді (1 ст. л солі на 1 літр води). Баклажани виринають, тому зверху їх бажано притиснути блюдцем. Після вимочування промийте баклажани під проточною водою. Готово, можна з них щось готувати, не боячись при цьому, що вони матимуть гіркуватий смак.

Сухий спосіб

Якщо хочете випробувати сухий спосіб видалення гіркоти, розріжте баклажани навпіл і посипте м'якоть сіллю. Залишіть на 20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу змийте сіль. Можна приступати до приготування.

Фото: unsplash.com

Як прибрати гіркоту з уже готової страви?

Кардинально змінити ситуацію буде неможливо, якщо ви помітили гіркоту в уже готовій страві. Однак слід спробувати трохи покращити смак: додайте улюблені спеції або гострий соус. Такі кулінарні експерименти можуть сподобатися не всім, але можна взяти на замітку та використати при нагоді.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Почему скорлупу от освященных в церкви яиц нельзя выбрасывать, а также куда ее можно закопать и как использовать в качестве удобрения

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Как и где лучше всего хранить паску, чтобы она не впитала в себя посторонние запахи, не стала черствой и не заплесневела

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Как в домашних условиях приготовить вкусную глазурь из зефира маршмеллоу, чтобы украсить домашние паски перед светлым воскресеньем