Лайм

Як приготувати ніжний чизкейк із сиру: простий рецепт

Урізноманітніть своє меню

Для багатьох господинь приготування різних десертів є своєрідним хобі. І якщо ви вже балували своїх рідних шоколадним брауні, цього разу приготуйте ніжний чизкейк із сиру. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти для пісочного тіста: борошно (250 г), вершкове масло (125 г), цукор (100 г), яйце (1 шт.), кориця (2 ч. л.), сіль (1 щіпка).

Інгредієнти для сирної начинки: сир (300 г), молоко (100 мл), цукор (100 г), яйце (2 шт.), кокосова стружка (100 г).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо до нього корицю, цукор і дрібку солі. Перемішуємо ложкою або силіконовою лопаткою.

Потім висипаємо борошно на робочу поверхню і робимо в центрі заглиблення. У нього розбиваємо яйце і викладаємо шматочки м'якого масла. З'єднуємо все разом та замішуємо тісто руками. Після цього загортаємо його в харчову плівку та прибираємо в холодильник на півгодини-годину.

Сир – бажано щоб він був нежирним та некислим – висипаємо в миску, додаємо до нього молоко і поступово частинами цукор, при цьому починаємо перемішувати. Слідом розбиваємо в сирну масу 2 яйця, знову перемішуємо до однорідності. Потім додаємо кокосову стружку. Замість неї можна додати цукати чи цедру апельсина або лимона.

Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо на неї тісто. Розкочуємо його за допомогою качалки в тонкий шар.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та присипаємо борошном або манною крупою. Викладаємо в неї корж та формуємо бортики. Якщо тісто при цьому рватиметься – нічого страшного, воно добре ліпиться. Вирівнюємо та підрізаємо краї, потім робимо отвори у тісті за допомогою звичайної виделки. Потім переливаємо в нього сирну масу.

Духовку розігріваємо заздалегідь до 180°C. Ставимо форму з чизкейком у розігріту духовку на 40 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки він охолоне. Виймаємо його з форми та подаємо до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу