Багато господинь намагаються урізноманітнити сніданок своєї сім'ї смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили сирні оладки на кефірі, цього разу побалуйте рідних млинцями на молоці. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти для млинців: борошно (200 г), молоко (500 мл), окріп (250 мл), рослинна олія (2 ст. л.), яйця (3 шт.), сіль (1 ч. л.), цукор (2 ст. л.).
Інгредієнти для начинки: желатин (2 ч. л), сметана (370 г), цукор (5-7 ст. л.), ягоди (200 г).
Приготування:
Для тіста в глибоку миску розбиваємо яйця і починаємо збивати їх міксером. Вливаємо молоко, додаємо олію, цукор, сіль і просіюємо через сито борошно, наприкінці додаємо окріп. Щоразу після додавання інгредієнта збиваємо все міксером.
Сковороду розігріваємо з вершковим маслом або рослинною олією. Наливаємо один ополоник тіста і розподіляємо рівним шаром по поверхні. Коли краї трохи підрум'яняться, перевертаємо за допомогою силіконової лопатки та тримаємо на іншій стороні приблизно хвилину. Перекладаємо готовий млинець на тарілку і смажимо решту. За бажанням змащуємо їх вершковим маслом.
Для приготування начинки потрібно розвести желатин. До нього додаємо 2 ст. л. окропу, перемішуємо до повного розчинення - якщо желатин погано розчиняється, ставимо його на декілька секунд у мікрохвильову піч, перемішуємо. Потім чекаємо, поки він охолоне, додаємо в нього трохи сметани. Виливаємо сметану, що залишилася, в ємність, додаємо желатин і цукор, збиваємо все разом міксером. Ставимо в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Ягоди промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Готові млинці змащуємо сметанним кремом та викладаємо зверху ягоди. Загортаємо трубочками та відправляємо в холодильник приблизно на 2 години.
Подаємо на сніданок апетитні млинці з начинкою та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати французькі млинці Креп Сюзетт.
- Читайте також на theLime, як зробити панкейки з шоколадною начинкою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.