Лайм

Як приготувати вівсяне печиво з яблуком: простий рецепт із пластівців

Побалуйте себе та своїх близьких

Чимало господинь намагаються навіть під час війни балувати свою сім'ю різноманітними смачними та корисними стравами. І якщо ви вже робили тістечка Картопля, цього разу приготуйте вівсяне печиво з яблуком. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: вівсяні пластівці (100 г), цільнозернове борошно (140 г), цукор (100-150 г), кориця (1 ч. л.), мускатний горіх (0,25 ч. л.), сіль (0,25 ч. л.), розпушувач (1 ч. л.), ваніль (за смаком), яйце (1 шт.), яблуко (1 шт.), вершкове масло (70 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

У глибоку миску розбиваємо яйце, збиваємо його з цукром та ваніллю в густу піну. Потім додаємо розтоплене масло і знову збиваємо.

В іншій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: просіяне через сито борошно з розпушувачем, пластівці, цукор, корицю, мускатний горіх, сіль, все перемішуємо.

Яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо насіннєву коробку, нарізаємо дрібним кубиком. Додаємо до збитих яєць, потім вводимо сухі інгредієнти, перемішуємо до однорідності. Потім руками формуємо маленькі кульки.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього печиво, залишаючи невелику відстань між кожним. Випікаємо приблизно 30 хвилин - до рум'яної скоринки.

Виймаємо та чекаємо, поки печиво трохи охолоне. За бажанням можна прикрасити розтопленим шоколадом та меленими горіхами.

Подаємо до чаю або кави або беремо із собою на пікнік.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні