Лайм

Як приготувати ніжний та розсипчастий плов з куркою: простий рецепт

Ідеальний варіант для швидкого обіду чи вечері

Напевно, немає людини, яка не любила б плов. Соковиті шматочки м'яса, розсипчастий рис, солодкуваті овочі, ароматні спеції – ідеальне поєднання. Готують його із яловичиною, зі свининою, бараниною, а також з курячим м'ясом. theLime розповість, як зробити плов з куркою, і цей варіант готується найшвидше.

Інгредієнти: куряче філе (1 шт.) морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), рис (1 склянка), сіль, спеції (за смаком), олія (для смаження).

Фото: Getty Images

Приготування:

Підготуйте овочі. Цибулину очистіть і наріжте півкільцями. Очищену та вимиту моркву – великою соломкою.

Філе промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте кубиками або шматочками іншої форми, як вам подобається.

В сковороду або кастрюлю з товстим дном влийте олію і підсмажте курку до золотистої скоринки. Потім додайте цибулю і готуйте, поки вона не стане прозорою. Потім викладіть моркву та тушкуйте на повільному вогні під кришкою ще 7-10 хвилин.

Коли овочі будуть м'якими – висипайте рис. Посоліть, поперчіть, додайте улюблені спеції та перемішайте. Залийте водою так, щоб рис повністю був покритий. Тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 30-40 хвилин. Подавайте гарячим. Смачного!

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від РЕЦЕПТУ | ФУДБЛОГ (@sonyaa_food)


Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами