Лайм

Як приготувати ніжний та розсипчастий плов з куркою: простий рецепт

Ідеальний варіант для швидкого обіду чи вечері

Напевно, немає людини, яка не любила б плов. Соковиті шматочки м'яса, розсипчастий рис, солодкуваті овочі, ароматні спеції – ідеальне поєднання. Готують його із яловичиною, зі свининою, бараниною, а також з курячим м'ясом. theLime розповість, як зробити плов з куркою, і цей варіант готується найшвидше.

Інгредієнти: куряче філе (1 шт.) морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), рис (1 склянка), сіль, спеції (за смаком), олія (для смаження).

Фото: Getty Images

Приготування:

Підготуйте овочі. Цибулину очистіть і наріжте півкільцями. Очищену та вимиту моркву – великою соломкою.

Філе промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте кубиками або шматочками іншої форми, як вам подобається.

В сковороду або кастрюлю з товстим дном влийте олію і підсмажте курку до золотистої скоринки. Потім додайте цибулю і готуйте, поки вона не стане прозорою. Потім викладіть моркву та тушкуйте на повільному вогні під кришкою ще 7-10 хвилин.

Коли овочі будуть м'якими – висипайте рис. Посоліть, поперчіть, додайте улюблені спеції та перемішайте. Залийте водою так, щоб рис повністю був покритий. Тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 30-40 хвилин. Подавайте гарячим. Смачного!

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від РЕЦЕПТУ | ФУДБЛОГ (@sonyaa_food)


Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні