Напевно, немає людини, яка не любила б плов. Соковиті шматочки м'яса, розсипчастий рис, солодкуваті овочі, ароматні спеції – ідеальне поєднання. Готують його із яловичиною, зі свининою, бараниною, а також з курячим м'ясом. theLime розповість, як зробити плов з куркою, і цей варіант готується найшвидше.
Інгредієнти: куряче філе (1 шт.) морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), рис (1 склянка), сіль, спеції (за смаком), олія (для смаження).
Приготування:
Підготуйте овочі. Цибулину очистіть і наріжте півкільцями. Очищену та вимиту моркву – великою соломкою.
Філе промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте кубиками або шматочками іншої форми, як вам подобається.
В сковороду або кастрюлю з товстим дном влийте олію і підсмажте курку до золотистої скоринки. Потім додайте цибулю і готуйте, поки вона не стане прозорою. Потім викладіть моркву та тушкуйте на повільному вогні під кришкою ще 7-10 хвилин.
Коли овочі будуть м'якими – висипайте рис. Посоліть, поперчіть, додайте улюблені спеції та перемішайте. Залийте водою так, щоб рис повністю був покритий. Тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 30-40 хвилин. Подавайте гарячим. Смачного!
Подивитися цю публікацію в Instagram
- Раніше ми розповідали, як приготувати ситний грузинський суп харчо: простий рецепт із рисом та свининою.
- Читайте також на theLime, як зробити тефтелі з рисом та грибами: простий рецепт у томатному соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.