Лайм

Як приготувати тефтелі з рисом та грибами: простий рецепт у томатному соусі

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю корисними стравами, але іноді хочеться приготувати щось незвичне. І якщо ви вже робили смачні котлети з булгуру, цього разу урізноманітніть меню своєї сім'ї тефтелями з рисом та грибами. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: рис (0,3 склянки), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), печериці (8-10 шт.), зелень (за смаком), свинина (300 г), морква (1 шт.) , томатний соус (2 ст. л.), томатний сік (1 стакан), борошно (1 ст. л.), сіль, перець, приправи.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Рис промиваємо у кількох водах, потім відварюємо у підсоленій воді до напівготовності. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина, даємо йому охолонути.

М'ясо промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, потім пропускаємо через м'ясорубку.

Пополіскуємо в проточній воді овочі, для фаршу нам знадобиться частина цибулі, часнику та 3-4 печериці. Очищаємо їх і подрібнюємо у блендері, потім додаємо до них дрібно нарізану зелень, м'ясо та зварений рис, а також сіль та перець за смаком. Перемішуємо та мокрими руками формуємо невеликі тефтелі.

Моркву очищаємо і тремо на терці, цибулю нарізаємо ножем. Гриби, що залишилися, нарізаємо тонкими пластинами.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю, часник та моркву. Тушкуємо на слабкому вогні, потім додаємо гриби. Через 5 хвилин додаємо томатний сік та пасту.

У невеликому піалі розводимо борошно у воді, додаємо його в соус разом із невеликою кількістю води. Також можна посипати улюбленою приправою до смаку.

Потім викладаємо тефтелі в соус і тушкуємо на середньому вогні 20-30 хвилин до готовності, періодично перевертаючи їх з боку в бік.

Подаємо ароматні тефтелі в соусі до будь-якого гарніру чи салату.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею