Кожна господиня намагається балувати свою сім'ю корисними стравами, але іноді хочеться приготувати щось незвичне. І якщо ви вже робили смачні котлети з булгуру, цього разу урізноманітніть меню своєї сім'ї тефтелями з рисом та грибами. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: рис (0,3 склянки), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), печериці (8-10 шт.), зелень (за смаком), свинина (300 г), морква (1 шт.) , томатний соус (2 ст. л.), томатний сік (1 стакан), борошно (1 ст. л.), сіль, перець, приправи.
Приготування:
Рис промиваємо у кількох водах, потім відварюємо у підсоленій воді до напівготовності. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина, даємо йому охолонути.
М'ясо промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, потім пропускаємо через м'ясорубку.
Пополіскуємо в проточній воді овочі, для фаршу нам знадобиться частина цибулі, часнику та 3-4 печериці. Очищаємо їх і подрібнюємо у блендері, потім додаємо до них дрібно нарізану зелень, м'ясо та зварений рис, а також сіль та перець за смаком. Перемішуємо та мокрими руками формуємо невеликі тефтелі.
Моркву очищаємо і тремо на терці, цибулю нарізаємо ножем. Гриби, що залишилися, нарізаємо тонкими пластинами.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї цибулю, часник та моркву. Тушкуємо на слабкому вогні, потім додаємо гриби. Через 5 хвилин додаємо томатний сік та пасту.
У невеликому піалі розводимо борошно у воді, додаємо його в соус разом із невеликою кількістю води. Також можна посипати улюбленою приправою до смаку.
Потім викладаємо тефтелі в соус і тушкуємо на середньому вогні 20-30 хвилин до готовності, періодично перевертаючи їх з боку в бік.
Подаємо ароматні тефтелі в соусі до будь-якого гарніру чи салату.
- Раніше ми розповів, як приготувати ніжні курячі тефтелі у томатному соусі.
- Читайте також на theLime, як зробити соковиті рибні котлети з сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.