Лайм

Як зварити смачний капустняк зі свіжої капусти: простий рецепт приготування

Урізноманітніть своє меню у вихідні

Під час війни слід намагатися стежити за раціоном своєї сім'ї. Адже через нервове перенапруження та незбалансоване харчування навіть найздоровіша людина ризикує підхопити вірус чи інфекцію. Тому кілька разів на тиждень потрібно додавати у меню перші страви. І якщо ви вже робили курячий суп із галушками з манки, цього разу приготуйте капустняк. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: будь-яке м'ясо для бульйону (600 г), вода (3 л), картопля (300 г), капуста білокачанна (650 г), пшоно (100 г), морква (80 г), цибуля (80 г), рослинна олія (60 мл), сіль, перець, спеції сухі, свіжа зелень (50 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування смачного капустняку спочатку необхідно зварити м'ясний бульйон. Для цього беремо будь-яке м'ясо, наприклад, філе індички або курячі стегна, промиваємо під проточною водою і викладаємо в чашу мультиварки. Заливаємо чистою відфільтрованою водою, додаємо сіль. Включаємо програму "Суп" та варимо до готовності приблизно 40-60 хвилин. Періодично за допомогою шумівки знімаємо піну, що утворилася. Потім готове м'ясо виймаємо з бульйону та нарізаємо на шматочки.

Картоплю очищаємо, промиваємо під водою та нарізаємо акуратними брусочками. Додаємо його в чашу мультиварки до бульйону, знову вмикаємо ту ж програму і варимо приблизно 20-25 хвилин після закипання.

Капусту споліскуємо, знімаємо верхнє листя і дрібно шаткуємо ножем. Після того, як бульйон з картоплею закипить, викладаємо нарізану капусту та пшоно, яке необхідно попередньо промити декілька разів.

Цибулю та моркву промиваємо, очищаємо. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, а моркву тремо на терці.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо моркву з цибулею до м'якості. Потім додаємо засмажку в чашу мультиварки.

Наприкінці додаємо в чашу мультиварки сіль, перець та інші спеції за смаком. Перемішуємо, чекаємо, поки все прокипить і варимо ще 5 хвилин. Потім вимикаємо мультиварку і даємо капустняку настоятися під кришкою.

Свіжу зелень промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно нарізаємо.

Розливаємо капустняк у порційні тарілки та посипаємо рубленою зеленню.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому жовтіє листя огірків: причини і народні способи рятування врожаю

За допомогою яких народних засобів можна зупинити процес пожовтіння листя на огірковому бадиллі, як правильно вносити підживлення  

Як видалити кісточки з вишень і черешень, щоб ягоди залишилися цілими: корисний лайфхак

Як за допомогою лійки для переливання рідин та коктейльної трубочки можна швидко видалити кісточки з вишень або черешень

Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення у червні

Підживлення цибулі курячим послідом або калієм допоможе збільшити розмір головок - відео, як розводити добрива та поливати грядки