Лайм

Що робити, щоб у борошні не заводилися жучки: 5 важливих правил зберігання

Борошно в домашніх умовах слід зберігати правильно

Борошно - головний інгредієнт будь-якої випічки. Часто господині купують його про запас, особливо в умовах війни, дефіциту та подорожчання продуктів. Щоб борошно не відсиріло і в ньому не завелися всілякі жучки, варто приділити особливу увагу його зберіганню. theLime розповість кілька перевірених хитрощів.

Фото: Getty Images

Як правильно зберігати борошно

Перше, що потрібно пам'ятати, - борошно краще зберігається при температурі +20°C. Приміщення, де знаходитимуться запаси продукту, має бути темним, сухим, добре провітрюватися і не мати сторонніх запахів.

Для борошна шкідливі температурні коливання. Різкі стрибки температури можуть призвести до того, що воно набуде гіркуватого смаку і стане непридатним до вживання. Тому не носіть тару з борошном з комори на кухню і назад, а набирайте його безпосередньо в місці зберігання.

Щодо тари, то вона теж має важливе значення. Не рекомендується довго зберігати борошно в заводській паперовій упаковці. Не підходить для зберігання поліетиленові пакети та пластикові контейнери. У них можна тримати борошно, якщо ви будете використовувати її найближчим часом.

Щоб мука не відсиріла і не ввібрала сторонні запахи, її потрібно пересипати в скляну ємність або полотняні мішечки, як робили наші бабусі.

Фото: Getty Images

Як захистити борошно від жучків

Під час тривалого зберігання борошна важливо подбати про захист від шкідників. Різні борошняні жучки, моль, черв'яки зіпсують продукт і він стане непридатним для вживання. Щоб уникнути неприємних наслідків, потрібно знати 5 лайфхаків:

  1. Якщо ви використовуєте полотняні мішечки, то перед тим як помістити в них борошно на тривале зберігання, вимочіть їх у солоному розчині (2 ст.л. солі на 1 л води), а потім добре висушіть.
  2. У ємність, де зберігається борошно, покладіть дольку часнику, пару лаврових листочків або маленький гострий перчик - ці продукти добре відлякують комах.
  3. Також допомагають запобігти появі жучків сухі трави, такі як кардамон, полин, календула та чебрець. Зашийте їх у маленькі мішечки-саше та помістіть у тару з борошном. Зберігання таким способом додасть продукту додатковий приємний аромат.
  4. Просушіть борошно в духовці протягом чверті години, а потім відправляйте в ємність на тривале зберігання.
  5. Для запобігання личинок також можна скористатися морозильною камерою. Покладіть борошно в морозилку на такий самий час, після чого пересипте в обрану вами тару.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень  

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем