Борошно - головний інгредієнт будь-якої випічки. Часто господині купують його про запас, особливо в умовах війни, дефіциту та подорожчання продуктів. Щоб борошно не відсиріло і в ньому не завелися всілякі жучки, варто приділити особливу увагу його зберіганню. theLime розповість кілька перевірених хитрощів.
Як правильно зберігати борошно
Перше, що потрібно пам'ятати, - борошно краще зберігається при температурі +20°C. Приміщення, де знаходитимуться запаси продукту, має бути темним, сухим, добре провітрюватися і не мати сторонніх запахів.
Для борошна шкідливі температурні коливання. Різкі стрибки температури можуть призвести до того, що воно набуде гіркуватого смаку і стане непридатним до вживання. Тому не носіть тару з борошном з комори на кухню і назад, а набирайте його безпосередньо в місці зберігання.
Щодо тари, то вона теж має важливе значення. Не рекомендується довго зберігати борошно в заводській паперовій упаковці. Не підходить для зберігання поліетиленові пакети та пластикові контейнери. У них можна тримати борошно, якщо ви будете використовувати її найближчим часом.
Щоб мука не відсиріла і не ввібрала сторонні запахи, її потрібно пересипати в скляну ємність або полотняні мішечки, як робили наші бабусі.
Як захистити борошно від жучків
Під час тривалого зберігання борошна важливо подбати про захист від шкідників. Різні борошняні жучки, моль, черв'яки зіпсують продукт і він стане непридатним для вживання. Щоб уникнути неприємних наслідків, потрібно знати 5 лайфхаків:
- Якщо ви використовуєте полотняні мішечки, то перед тим як помістити в них борошно на тривале зберігання, вимочіть їх у солоному розчині (2 ст.л. солі на 1 л води), а потім добре висушіть.
- У ємність, де зберігається борошно, покладіть дольку часнику, пару лаврових листочків або маленький гострий перчик - ці продукти добре відлякують комах.
- Також допомагають запобігти появі жучків сухі трави, такі як кардамон, полин, календула та чебрець. Зашийте їх у маленькі мішечки-саше та помістіть у тару з борошном. Зберігання таким способом додасть продукту додатковий приємний аромат.
- Просушіть борошно в духовці протягом чверті години, а потім відправляйте в ємність на тривале зберігання.
- Для запобігання личинок також можна скористатися морозильною камерою. Покладіть борошно в морозилку на такий самий час, після чого пересипте в обрану вами тару.
- Раніше ми розповідали, як правильно зберігати дріжджі, щоб збільшити термін їх використання.
- Читайте також на theLime про овочі, які псуються через неправильне зберігання.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.