Літо – найкращий час для експериментів із домашніми напоями та десертами. І якщо ви вже балували близьких морозивом зі згущеним молоком і шоколадом, цього разу приготуйте його з йогурту та банана. theLime підібрав найбільш простий і натуральний рецепт.
Інгредієнти: грецький йогурт 3,2% (300 мл), банани (2-3 шт.), мед (2 ч. л.).
Приготування:
Для приготування такого морозива вибираємо стиглі банани – їх промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, нарізаємо кружальцями. Викладаємо в силіконову чи пластмасову форму та відправляємо на 1-2 години в морозильну камеру до повного замерзання.
Потім дістаємо банани і перекладаємо в чашу блендера, починаємо збивати на низькій швидкості. Спочатку маса буде неоднорідною і зі шматочками, що нагадують за консистенцією лід. Потім додаємо охолоджений натуральний йогурт і включаємо високу потужність і збиваємо ще 3-5 хвилин, щоб крихта із замороженого банана перетворилася на однорідну масу.
Для того, щоб морозиво стало солодким, додаємо 1,5-2 ч. л. рідкого меду. Ще раз ретельно збиваємо блендером.
Потім прямо в чаші відправляємо морозиво на 1 годину. Через зазначений проміжок часу дістаємо та збиваємо ще раз. Перекладаємо морозиво у пластиковий контейнер або порційні формочки і ставимо в морозильну камеру до повного застигання мінімум на 2 години.
Дістаємо апетитне морозиво та подаємо до столу, формуючи з маси порційні кульки. Подавати можна з ягодами, горіхами або з розтопленим шоколадом, згущеним молоком або джемом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати домашнє морозиво фруктовий лід.
- Читайте також на theLime, як зробити смачне морозиво з двох інгредієнтів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.