Лайм

Як зробити домашнє морозиво з йогурту з бананом: простий рецепт

Побалуйте близьких натуральним десертом

Літо – найкращий час для експериментів із домашніми напоями та десертами. І якщо ви вже балували близьких морозивом зі згущеним молоком і шоколадом, цього разу приготуйте його з йогурту та банана. theLime підібрав найбільш простий і натуральний рецепт.

Інгредієнти: грецький йогурт 3,2% (300 мл), банани (2-3 шт.), мед (2 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування такого морозива вибираємо стиглі банани – їх промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки, нарізаємо кружальцями. Викладаємо в силіконову чи пластмасову форму та відправляємо на 1-2 години в морозильну камеру до повного замерзання.

Потім дістаємо банани і перекладаємо в чашу блендера, починаємо збивати на низькій швидкості. Спочатку маса буде неоднорідною і зі шматочками, що нагадують за консистенцією лід. Потім додаємо охолоджений натуральний йогурт і включаємо високу потужність і збиваємо ще 3-5 хвилин, щоб крихта із замороженого банана перетворилася на однорідну масу.

Для того, щоб морозиво стало солодким, додаємо 1,5-2 ч. л. рідкого меду. Ще раз ретельно збиваємо блендером.

Потім прямо в чаші відправляємо морозиво на 1 годину. Через зазначений проміжок часу дістаємо та збиваємо ще раз. Перекладаємо морозиво у пластиковий контейнер або порційні формочки і ставимо в морозильну камеру до повного застигання мінімум на 2 години.

Дістаємо апетитне морозиво та подаємо до столу, формуючи з маси порційні кульки. Подавати можна з ягодами, горіхами або з розтопленим шоколадом, згущеним молоком або джемом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні