Лайм

Як приготувати турецький рахат-лукум у домашніх умовах: простий рецепт

Зробити його простіше простого

На вихідних чимало господинь полюбляють балувати свою сім'ю різноманітними десертами. І якщо ви вже робили ніжний меренговий рулет із кремом, цього разу приготуйте турецькі солодощі під назвою рахат-лукум. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: цукор (1,5 склянки), сік апельсина (1 склянка), вода (1,5 склянки), крохмаль кукурудзяний (1 склянка), лимонна кислота (0,5 ч. л.), кокосова стружка (для посипання).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування смачного турецького десерту можна взяти як свіжий апельсиновий фреш, так і магазинний сік.

У сотейник з товстим дном виливаємо сік та воду, висипаємо кукурудзяний крохмаль та цукор. Якщо хочете, щоб рахат-лукум вийшов гарного відтінку, можна додати в суміш харчовий барвник або розведену у воді куркуму. Також всипаємо лимонну кислоту, щоб надати десерту легку кислинку. Перемішуємо все вінчиком до однорідності.

Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо, поки маса загусне, безперервно помішуючи. На це знадобиться приблизно 20-40 хвилин.

Скляну форму з високими бортами змащуємо водою і виливаємо в неї масу, що загуснула. Розрівнюємо силіконовою лопаткою, щоб вона рівномірно розподілилася по всій поверхні. Залишаємо при кімнатній температурі щонайменше на 3 години.

Потім беремо гострий ніж та розрізаємо застиглий десерт на порційні шматочки – у вигляді кубиків.

У невеликі тарілки висипаємо крохмаль та кокосову стружку. Занурюємо кожен кубик спочатку у крохмаль, потім у кокосову стружку.

Подаємо натуральний турецький десерт до чаю або кави та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні