На вихідних чимало господинь полюбляють балувати свою сім'ю різноманітними десертами. І якщо ви вже робили ніжний меренговий рулет із кремом, цього разу приготуйте турецькі солодощі під назвою рахат-лукум. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: цукор (1,5 склянки), сік апельсина (1 склянка), вода (1,5 склянки), крохмаль кукурудзяний (1 склянка), лимонна кислота (0,5 ч. л.), кокосова стружка (для посипання).
Приготування:
Для приготування смачного турецького десерту можна взяти як свіжий апельсиновий фреш, так і магазинний сік.
У сотейник з товстим дном виливаємо сік та воду, висипаємо кукурудзяний крохмаль та цукор. Якщо хочете, щоб рахат-лукум вийшов гарного відтінку, можна додати в суміш харчовий барвник або розведену у воді куркуму. Також всипаємо лимонну кислоту, щоб надати десерту легку кислинку. Перемішуємо все вінчиком до однорідності.
Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо, поки маса загусне, безперервно помішуючи. На це знадобиться приблизно 20-40 хвилин.
Скляну форму з високими бортами змащуємо водою і виливаємо в неї масу, що загуснула. Розрівнюємо силіконовою лопаткою, щоб вона рівномірно розподілилася по всій поверхні. Залишаємо при кімнатній температурі щонайменше на 3 години.
Потім беремо гострий ніж та розрізаємо застиглий десерт на порційні шматочки – у вигляді кубиків.
У невеликі тарілки висипаємо крохмаль та кокосову стружку. Занурюємо кожен кубик спочатку у крохмаль, потім у кокосову стружку.
Подаємо натуральний турецький десерт до чаю або кави та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати літній десерт пана-кота із полуницею.
- Читайте також на theLime, як приготувати пишний домашній зефір із фруктового пюре.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.