Лайм

Як зробити домашнє морозиво на молоці та яйцях: простий рецепт

Побалуйте своих близких

Багато хто з нас любить спекотне літо через велику кількість фруктів і ягід, з якими можна поекспериментувати. І якщо ви вже робили домашнє морозиво зі згущеним молоком і шоколадом, цього разу побалуйте рідних цими ласощами, які можна приготувати з яєць, молока та полуниці. theLime підготував для вас простий рецепт.

Інгредієнти: молоко (0,5 л), полуниця (300 г), яєчні жовтки (2 шт.), цукор (3 ч. л.), варене згущене молоко (1 ст. л.), лимонний сік (1 ч. л.), крохмаль (1 ч. л.), ванілін (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця заздалегідь поділяємо на білки та жовтки. У глибокій мисці змішуємо яєчні жовтки з крохмалем, цукром та щіпкою ваніліну (ванільного цукру). Додаємо також трохи свіжого лимонного соку – це необхідно для того, щоб у готовому десерті не відчувався присмак яєць.

Наливаємо молоко в маленький сотейник і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння на слабкому вогні, постійно перемішуючи ложкою.

У гаряче молоко тонкою цівкою акуратно виливаємо жовткову суміш, не перестаючи при цьому перемішувати. Знову доводимо до кипіння та знімаємо з вогню. Чекаємо, поки суміш охолоне, потім вводимо варене згущене молоко.

Свіжу полуницю промиваємо у проточній воді, відокремлюємо плодоніжку. Викладаємо в чашу блендера та подрібнюємо до стану пюре. Якщо немає свіжих ягід, можна взяти заморожені – заздалегідь розморозивши їх та зливши всю зайву рідину.

Додаємо полуницю в охолоджену суміш і все разом перебиваємо міксером - це необхідно, щоб наситити масу повітрям. Розливаємо в порційні форми і ставимо в морозильну камеру приблизно на 7 годин до повного застигання.

Дістаємо апетитні літні ласощі з холодильника і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні