Деякі господині воліють вважають за краще у спекотні літні дні готувати такі складні та багатокомпонентні десерти, як, наприклад, шоколадно-медовий торт Спартак, а обійтися більш простими солодощами. theLime ділиться з вами простим рецептом тістечка, як у дитинстві.
Інгредієнти: печиво (300 г), згущене молоко (190 г), вершкове масло (100 г), какао-порошок (2 ст. л.).
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
Печиво можна взяти будь-яке: вівсяне, галетне, бісквітне. Подрібнюємо його за допомогою блендера чи м'ясорубки до стану крихти. Якщо немає ні того, ні іншого, беремо щільний пакет або пакет-слайдер, зав'язуємо (закриваємо) його та проходимося качалкою декілька разів.
У миску викладаємо м'яке вершкове масло та згущене молоко. Перемішуємо виделкою або вінчиком до однорідного стану. Якщо є – можна використовувати міксер.
Потім висипаємо в крем подрібнену крихту з печива. Перемішуємо, щоб вийшла дуже густа суміш.
У тарілку висипаємо какао-порошок. З отриманої суміші формуємо невеликі тістечка – круглої чи овальної форми.
Викладаємо тістечка на тарілку і прибираємо в холодильник щонайменше на годину, а краще на декілька. За цей час масло повинно добре охолонути і застигнути, що зробить тістечка більш твердими.
Перед подачею виймаємо тістечка з холодильника та за бажанням прикрашаємо.
Подаємо апетитний десерт до чаю або кави та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома італійське морозиво Семіфредо.
- Читайте також на theLime, як зробити турецький рахат-лукум у домашніх умовах.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.