Лайм

Як приготувати вдома освіжаючий кавовий квас: простий рецепт

Здивуйте своїх близьких таким напоєм

Чимало господинь влітку полюбляють балувати своїх рідних натуральними напоями. І якщо ви вже робили газований квас із бузини, цього разу приготуйте такий напій з ноткою кави. theLime підібрав для вас простий рецепт кавового квасу.

Інгредієнти: вода (2,5 л), виноградний або яблучний сік (200-250 мл), розчинна кава (1,5 ч. л. без гірки), цукор (150-220 г), лимонна кислота (1-2 ч. л.), сухі дріжджі (1 ч. л.), родзинки (10-15 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо велику каструлю (на 4-5 л води), заливаємо 2,5 л чистої відфільтрованої води, висипаємо цукор, перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Проварюємо близько 3-4 хвилин на слабкому вогні, періодично знімаючи піну з поверхні.

Забираємо каструлю з плити та всипаємо в неї каву. Перемішуємо, потім чекаємо, поки суміш охолоне до 30-35°С.

Слідом додаємо виноградний або яблучний сік, якщо його немає - звичайну не кип'ячену воду, лимонну кислоту і родзинки.

Дріжджі розводимо за інструкцією у невеликій ємності з теплою, не гарячою водою. Акуратно переливаємо дріжджову суміш у сусло – важливо, щоб температура була трохи більше 35°С. Інакше дріжджі "зваряться" і бродіння не буде. Переносимо ємність у темне та тепле місце без протягів, а горлечко накриваємо марлею.

Через 15-40 хвилин після додавання дріжджів повинні з'явитися ознаки бродіння: шипіння, піна і легкий кислуватий запах. Можна залишити і на 12-24 години – тоді квас вийде алкогольним із міцністю 2-4%.

Проціджуємо напій через 2-3 шари марлі, за бажанням додаємо цукор. Переливаємо в пластикові пляшки - так, щоб залишалося 5-6 см вільного простору. Перед закручуванням кришкою стінки пляшки краще злегка здавити, щоб рідина виявилася біля самого горлечка, це запобігтиме доступу кисню. Залишаємо у такому вигляді на 3-4 години при кімнатній температурі. За цей час пляшки мають випростатися, а у напої з'являться бульбашки газу.

Переставляємо пляшки у льох чи холодильник для зберігання. Залишаємо мінімум на годину-півтори, щоб квас охолонув, а потім насолоджуємося смаком. Зберігати такий напій можна у холодильнику до 5 днів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні