Лайм

Як приготувати шоколадні вареники з вишнями на пару: простий рецепт

Побалуйте своїх близьких незвичними варениками

Літо - чудовий час для експериментів на кухні з ягодами. І якщо ви вже балували свою сім'ю вишневим труделем із листкового тіста, цього разу приготуйте шоколадні вареники з вишнями на пару. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: борошно (3-3,5 склянки), какао (2-3 ст. л.), кефір 2,5% (250 г), сода (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), цукор (1 ч. л. на кожен вареник), рослинна олія (1 ст. л.), кип'ячена вода (70 мл), вишні без кісточок (300 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Такі вареники можна приготувати як із замороженими вишнями, так і зі свіжими. Заморожені заздалегідь розморожуємо, потім промиваємо у прохолодній воді, залишаємо в друшляку, щоб витікла вся зайва рідина. Свіжі вишні промиваємо, видаляємо кісточки.

Для приготування шоколадного тіста розчиняємо у гарячій воді какао-порошок. Потім у кефір додаємо соду, щоб її погасити. Додаємо кефір у розчинене какао, вливаємо рослинну олію і все ретельно перемішуємо.

В окрему миску просіюємо через сито борошно. Потім невеликими порціями додаємо його в рідкі інгредієнти, замішуємо тісто.

За допомогою качалки розкочуємо тісто в тонкий пласт 2,5-3 мм. Беремо кулінарне кільце або звичайну склянку і вирізаємо акуратні кружечки. На кожен з них кладемо трохи цукру та 3-4 ягоди вишні. Скріплюємо вареники півмісяцем, формуючи гарний край.

Такі вареники можна зварити традиційним способом або на пару в пароварці або мультиварці. Якщо немає ні того, ні іншого, можна зробити парову баню із підручних засобів:

    - ставимо на вогонь каструлю з водою, зверху на неї друшляк, який ідеально підходить по діаметру. Змащуємо його вершковим маслом, щоб вареники не прилипли. Викладаємо вареники на друшляк, а зверху накриваємо кришкою;

    - у каструлю або глибоку емальовану миску наливаємо воду, а зверху її щільно обв'язуємо марлею - тканину складаємо вдвічі, накриваємо зверху каструлю і закріплюємо імпровізовану сітку по краю каструлі резинкою. Вареники викладаємо зверху та накриваємо кришкою;

    - також можна придбати спеціальну металеву насадку з отворами для варіння на пару.

Готуємо вареники на пару приблизно 7-8 хвилин.

Акуратно знімаємо їх із парової бані та чекаємо, поки вони трохи охолонуть, щоб не обпектися гарячим вишневим соком. Подаємо до столу зі сметаною або кулькою улюбленого морозива.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним