Влітку потрібно встигнути не лише насолодитися свіжими ягодами, а й зробити заготовки на зиму. Особливо важливо запасатися консервацією під час повномасштабної війни, коли жодне місто не застраховане від дефіциту продуктів. І якщо ви вже робили варення з полуниці з бананом, приготуйте желе з червоної смородини. theLime ділиться з вами простим рецептом всього з двох інгредієнтів.
Інгредієнти: червона смородина (1 кг), цукор (1 кг).
Також знадобиться дерев'яна ложка із довгою ручкою.
Приготування :
Червону смородину або, як її ще називають, порічку, промиваємо під проточною водою. За бажанням очищуємо від хвостиків, але цього можна й не робити.
Пересипаємо ягоди в ємність, в якій варитимемо джем, додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. За цей час порічка повинна пустити сік.
Ставимо червону смородину на плиту і вмикаємо сильний вогонь. Коли маса почне закипати, вмикаємо таймер на 8 хвилин. Весь час інтенсивно перемішуємо дерев'яною ложкою із довгою ручкою. Приблизно на 5-й хвилині варення почне сильно булькати, утворюватимуться дрібні бульбашки, а ягоди почнуть лопатися. У цей час перемішувати потрібно дуже швидко, оскільки піна почне сильно підніматися. За хвилини півтори вона осяде, а сироп почне булькати. Як тільки таймер вимкнеться, знімаємо желе з плити, переливаємо в друшляк і протираємо.
Підготуємо банки та кришки. Якщо банки невеликі (до 0,5 л), їх можна простерилізувати у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність. Другий варіант - у промиту під проточною водою банку ставимо ложку і наливаємо окріп, чекаємо 5 хвилин, потім виливаємо воду. Кришки кип'ятимо приблизно 5 хвилин.
Розливаємо кипляче желе в підготовлені стерильні банки і залишаємо охолоджуватися без кришок приблизно на 8 годин (наприклад, з вечора до ранку). Через зазначений проміжок часу на поверхні желе має утворитися плівка. Потім закриваємо банки залізними кришками і прибираємо в шафку - таке желе чудово зберігається без холодильника.
- Раніше ми розповіли, що можна зробити із чорною смородиною на зиму без варіння.
- Читайте також на theLime, як зробити густе варення з черешні без кісточок.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.