Лайм

Як заготовити на зиму желе з червоної смородини: простий рецепт з двох інгредієнтів

Зробити його зовсім нескладно

Влітку потрібно встигнути не лише насолодитися свіжими ягодами, а й зробити заготовки на зиму. Особливо важливо запасатися консервацією під час повномасштабної війни, коли жодне місто не застраховане від дефіциту продуктів. І якщо ви вже робили варення з полуниці з бананом, приготуйте желе з червоної смородини. theLime ділиться з вами простим рецептом всього з двох інгредієнтів.

Інгредієнти: червона смородина (1 кг), цукор (1 кг).

Також знадобиться дерев'яна ложка із довгою ручкою.

Фото: pinterest.com

Приготування :

Червону смородину або, як її ще називають, порічку, промиваємо під проточною водою. За бажанням очищуємо від хвостиків, але цього можна й не робити.

Пересипаємо ягоди в ємність, в якій варитимемо джем, додаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. За цей час порічка повинна пустити сік.

Ставимо червону смородину на плиту і вмикаємо сильний вогонь. Коли маса почне закипати, вмикаємо таймер на 8 хвилин. Весь час інтенсивно перемішуємо дерев'яною ложкою із довгою ручкою. Приблизно на 5-й хвилині варення почне сильно булькати, утворюватимуться дрібні бульбашки, а ягоди почнуть лопатися. У цей час перемішувати потрібно дуже швидко, оскільки піна почне сильно підніматися. За хвилини півтори вона осяде, а сироп почне булькати. Як тільки таймер вимкнеться, знімаємо желе з плити, переливаємо в друшляк і протираємо.

Підготуємо банки та кришки. Якщо банки невеликі (до 0,5 л), їх можна простерилізувати у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність. Другий варіант - у промиту під проточною водою банку ставимо ложку і наливаємо окріп, чекаємо 5 хвилин, потім виливаємо воду. Кришки кип'ятимо приблизно 5 хвилин.

Розливаємо кипляче желе в підготовлені стерильні банки і залишаємо охолоджуватися без кришок приблизно на 8 годин (наприклад, з вечора до ранку). Через зазначений проміжок часу на поверхні желе має утворитися плівка. Потім закриваємо банки залізними кришками і прибираємо в шафку - таке желе чудово зберігається без холодильника.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю