Навіть під час війни багато господинь продовжують балувати свою родину незвичними стравами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух. І якщо ви вже робили шоколадні вареники на пару, цього разу приготуйте сирники з вишнями. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: сир (220 г), борошно (100 г), вишня (50 г), яйця (1 шт.), цукор (2 ст. л.), ванілін (1 г), сіль (щіпка).
Приготування:
Для приготування таких сирників найкраще підійде трохи вологий сир без крупинок. Якщо сир – сухий та з грудочками, його необхідно збити занурювальним блендером або перетерти через сито.
Вишні промиваємо у проточній воді, очищаємо від хвостиків та видаляємо кісточки. Викладаємо вишні на паперові рушники, щоб увібрався зайвий сік.
У мисці змішуємо сир, яйце, цукор, ванілін (або ванільний цукор) та сіль. Перемішуємо до однорідності. Додаємо борошно та замішуємо еластичне тісто.
Потім поділяємо його на 8-9 кульок приблизно однакового розміру. Кожен розкочуємо в круглий коржик, у центр якого викладаємо 2-3 вишні. Якщо тісто сильно прилипає до рук, або змочуємо руки водою, або, навпаки, припиляємо їх борошном. З'єднуємо краї та формуємо круглий сирник.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо на неї сирники та обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Подаємо апетитні сирники з вишнями зі сметаною до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як спекти до чаю львівський сирник у шоколадній глазурі.
- Читайте також на theLime, як приготувати вишневий штрудель з листкового тіста.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.