Лайм

Як закрити на зиму варення з аґрусу з горіхами: простий рецепт

Це оригінальне варення точно сподобається вашим близьким

Влітку багато господинь намагаються заготовити ягоди на зиму у вигляді варення, джему або компоту. І якщо ви вже робили густе варення з черешні без кісточок, закрийте також на зиму незвичне варення з аґрусу з горіхами. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: аґрус (500 г), волоські горіхи (300 г), цукор (1 кг).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Аґрус промиваємо під проточною водою. Потім видаляємо всі плодоніжки, а також за допомогою булавки чи шпильки або інших підручних засобів виймаємо м'якоть із насінням. Робити це потрібно обережно, щоб ягоди залишилися цілими.

Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи, видаляємо перегородки, розрізаємо кожен горіх на кілька шматочків, але не подрібнюємо в крихту. Беремо аґрус і в центр засовуємо горіх, і так робимо з кожною ягодою.

У невеликій каструлі змішуємо воду з цукром та варимо, помішуючи на вогні, але не доводимо до кипіння. Цукор має розчинитись, а сироп стане прозорим.

Потім заливаємо цукровим сиропом аґрус з горіхами і залишаємо в такому вигляді на всю ніч або на 8-12 годин.

Тим часом потрібно підготувати банки та кришки. Якщо це великі банки, їх краще стерилізувати на решітці в духовці. Ставимо в холодну духовку, щоб вони не лопнули від перепаду температур, включаємо температуру 100°С і нагріваємо поступово. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо декілька хвилин.

Якщо банки невеликі (до 0,5 л), їх можна простерилізувати у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність. Другий варіант - у промиту під проточною водою банку ставимо ложку і наливаємо окріп, чекаємо 5 хвилин, потім виливаємо воду.

Наступного дня ставимо аґрус, залитий сиропом, на плиту, доводимо до кипіння і даємо проваритися приблизно 6-7 хвилин. Потім розливаємо гаряче варення в стерильні банки та закриваємо (закочуємо) кришками. Перевертаємо догори дном і обгортаємо теплим пледом або ковдрою. Залишаємо так на добу - поки варення не охолоне. Потім можна прибрати в прохолодне місце до зими або відкрити і насолоджуватися ласощами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг