У сезон кабачків потрібно встигнути насолодитися не лише свіжими овочами, а й подбати про заготівлі на зиму. Тим більше, під час війни запаси консервації мають бути у домі кожного українця. З кабачків можна приготувати безліч різноманітних страв, починаючи від овочевої ікри, закінчуючи солодким варенням. Сьогодні зупинимося на рецепті, який сподобається любителям гостренького – салат з кабачків із помідорами, часником та перцем.
Інгредієнти: помідори (1 кг), петрушка (200 г), часник (2 головки), кабачки очищені (3 кг), болгарський перець очищений (1 кг), сіль (80 г), цукор (200 г), олія (350 мл), оцет 9% (100 мл), чорний перець горошком (12 шт.), запашний перець (5 горошин).
Приготування:
Помідори добре промийте, обсушіть паперовим рушником і пропустіть через м'ясорубку разом із петрушкою та часником. Кабачки очистіть від шкірки та насіння, наріжте дрібними кубиками. Те саме проробіть з болгарським перцем.
Пюре з помідорів, зелені та часнику перелийте в каструлю, додайте сіль, цукор, олію, оцет і два види перцю. Поставте на слабкий вогонь та доведіть до кипіння. Потім викладіть туди нарізані овочі і кип'ятіть протягом години, періодично помішуючи, щоб не пригоріло до дна каструлі.
Гарячий салат розкладіть по заздалегідь підготовленим банкам і закатайте або закрийте щільно гвинтовими кришками. Переверніть банки догори дном, укутайте теплою ковдрою і тримайте в такому положенні до повного остигання.
- Раніше ми писали, як зробити смачні мариновані кабачки швидкого приготування.
- Читайте також на theLime, як смачно замаринувати на зиму часникові стрілки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.