Лайм

Як приготувати освіжаючий і солодкий квас на дріжджах: домашній рецепт

Побалуйте близьких смачним напоєм

У спекотну пору року найбільше хочеться освіжитися і відчути прохолоду. З цим завданням відмінно допоможуть впоратися напої, що охолоджують. Наприклад, можна приготувати каву глясе або газований квас із бузини, який у народі називають домашнім шампанським. theLime також підготував для вас простий рецепт квасу на дріжджах.

Інгредієнти: цукор (400 г), вода (10 л), сухі дріжджі (10 г), лимонна кислота (1 ч. л).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Щоб приготувати такий квас, необхідно спочатку прожарити цукор – це забезпечить квасу насичений смак. Беремо чавунну або алюмінієву сковорідку та розігріваємо її без олії на плиті. Потім насипаємо 2-3 ст. л. цукру і чекаємо, доки він стане коричневим. Іноді перемішуємо його, щоб він не підгорів. Коли з'явиться піна і він стане коричневим, це означає, що цукор готовий.

Поки підсмажується цукор, беремо каструлю, трохи підігріваємо в ній відфільтровану воду, потім вимикаємо вогонь. Висипаємо в неї спочатку підсмажений цукор, а потім решту і ретельно перемішуємо, щоб усі кристали повністю розчинилися. Згодом додаємо в каструлю дріжджі – при цьому вода повинна бути не дуже гарячою, інакше дріжджі загинуть. Знову перемішуємо суміш.

Слідом висипаємо лимонну кислоту, знову перемішуємо і залишаємо приблизно на 10-15 хвилин, щоб дріжджі подіяли. Якщо на поверхні стали з'являтися маленькі бульбашки, це означає, що почався процес бродіння. Ще раз перемішуємо напій ложкою – тепер його можна розливати у пластикові пляшки.

Для цього потрібно їх заздалегідь вимити. Переливаємо напій у пляшки так, щоб у них залишалося вільне місце (приблизно одна четверта пляшки). Закриваємо їх кришками.

Ставимо пляшки з квасом в тепле місце або на сонце на 2-3 години, а потім відкриваємо і випускаємо повітря, що утворилося, знову закручуємо кришками. Щоб прискорити процес бродіння, можна кілька разів струсити пляшку перед тим, як спустити повітря.

Приблизно через 10 годин напій буде готовий до вживання. Його можна охолодити в холодильнику та подавати до столу.

Фото: wikipedia.org

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні