Лайм

Як заготовити мариновані кабачки з медом та часником: рецепт на зиму

Поекспериментуйте на кухні!

Кабачки - це універсальний овоч, з якого можна приготувати безліч різноманітних страв, у тому числі, навіть закрити консервацію на зиму з цим компонентом. Так, раніше ми розповідали, як зробити в міру гостру аджику з кабачків, а цього разу поділимося рецептом смачних маринованих кабачків із медом та часником.

Інгредієнти на 1 літр: молодий кабачок - 600 грам, часник - 1 великий зубчик, 2 лаврові листи, сухий базилік, селера, кріп - за смаком, перець запашний - 3 горошини, свіжий гіркий перець - за смаком, гірчиця в зернах - 1 чайна ложка, мед - 1 столова ложка, сіль дрібна - 1 столова ложка без гірки, оцет 9% - 3 столові ложки, вода питна.

Фото: unsplash.com

Слід пам'ятати: кабачки бажано використовувати не надто великі і з дрібним насінням. Банки для консервації заздалегідь миємо з миючим засобом за допомогою губки, стерилізуємо їх будь-яким зручним для вас способом.

Приготування: кабачки ретельно миємо, обрізаємо краї та зіпсовані місця, нарізаємо великими шматочками - кільцями, кубиками чи прямокутниками. Часник чистимо і промиваємо разом із гірким перцем. Нарізаємо часник та перець тонкими кільцями, висипаємо в банку. Туди ж додаємо сушений базилік, кріп і трохи селери, лавровий лист, перець запашний та зерна гірчиці. Все щільно складаємо та струшуємо банку. Далі заливаємо окропом і прикриваємо банку кришкою – так вони нехай постоять 5 хвилин, щоб потім не стерилізувати.

За допомогою пластмасової кришки з дірочками зливаємо воду в каструлю. Робити це потрібно обережно, щоб уникнути опіків. Кип'ятимо цю воду знову, наливаємо назад у банку та додаємо сіль із медом. Наприкінці додаємо 9% оцет. Закатуємо банку кришкою.

Фото: Getty Images

Заготовку перевертаємо вгору-вниз протягом декількох хвилин, щоб сіль та мед швидко розчинилися. Ставимо банку вверх дном на рушник, залишаємо її в такому вигляді на ніч. Вранці, коли консервація вже повністю охолола, перемішаємо її у льох. Найсмачніші медові кабачки із зеленню та часником на зиму готові!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним

Стейк із молодої капусти – сезонна страва: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати стейк із молодої капусти з грибами та курячим філе, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Полуниця в шоколаді – улюблений десерт: як приготувати в домашніх умовах

Як у домашніх умовах приготувати полуницю в білому або молочному шоколаді, щоб порадувати себе та своїх близьких оригінальним десертом