Лайм

Як закрити на зиму гостру кабачкову ікру: рецепт через м'ясорубку

Спробуйте урізноманітнити своє меню

Чимало господинь вирішили цього року спробувати закрити різні заготовки на зиму. Тим більше, що в умовах війни та продовольчої кризи така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже закрили кабачкову ікру з майонезом, цього разу зробіть її гострий варіант із перцем чилі та часником. theLime підібрав простий рецепт.

Інгредієнти: кабачки (1 кг), цибуля (450 г), морква (500 г), перець чилі (50 г), часник (40 г), цукор (50 г), сіль (за смаком), рослинна олія (30 мл), томатна паста (60 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачки промиваємо у проточній воді. Якщо вони досить зрілі – обрізаємо шкірку та вирізаємо з них насіння. М'якуш нарізаємо на середні шматочки і пропускаємо через м'ясорубку. Якщо її немає – можна скористатися блендером.

Моркву промиваємо під проточною водою, очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо в блендер, щоб вийшло пюре.

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, промиваємо, також подрібнюємо в м'ясорубці або блендері до однорідної консистенції.

Одягаємо рукавички, промиваємо перець чилі та очищаємо його від насіння. Пропускаємо через м'ясорубку разом із рештою інгредієнтів.

Викладаємо в каструлю підготовлене пюре з кабачка, моркви та цибулі, додаємо цукор та сіль, зливаємо олію. Ставимо на плиту і тушкуємо на слабкому вогні приблизно 2 години.

Потім додаємо в кабачкову ікру томатну пасту, перець чилі та часник. Ретельно перемішуємо і залишаємо тушкуватися на слабкому вогні ще приблизно на 2 години.

Тим часом потрібно підготувати банки та кришки. Для початку миємо їх під проточною водою з харчовою содою або миючим засобом. Банки стерилізуємо на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі, а кришки кидаємо в киплячу воду і проварюємо 5-10 хвилин.

Розкладаємо готову гостру кабачкову ікру по стерильним банкам та герметично закриваємо кришками. Перевертаємо догори дном і накриваємо, чекаємо, доки охолоне. Потім ставимо у прохолодне темне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини

Підійде і для обіду, і для вечері: рецепт ідеальної карбонари від Ектора

Як у домашніх умовах приготувати пасту карбонару з сиром пармезан та підчеревцем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину

Тримають свої емоції під замком: які знаки Зодіаку найбільш потайливі

Астрологи назвали найбільш потайливі знаки Зодіаку, які не показують свої справжні почуття – Скорпіон, Водолій, Козеріг