Лайм

Як закрити солодкуваті мариновані огірки з гірчицею: рецепт на зиму

Зробіть ще один варіант консервації

Досвідчені господині полюбляють робити заготовки на зиму і намагаються закривати овочі та салати різними способами. І якщо ви вже заквасили огірки і зробили малосольні, цього разу поекспериментуйте та приготуйте солодкуваті мариновані огірки з гірчицею у зернах. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти на банку 1,5 л: огірки (1-1,2 кг), гірчиця в зернах (2 ч. л.), листя смородини (2 шт.), листя хрону (1 шт.), часник (1-2 зубчики), лавровий лист (1 шт.), парасольки кропу (1 шт.).

Інгредієнти для маринаду: вода (600 мл), оцет 9% (100 мл), цукор (100 г), сіль (1 ст. л).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Огірки викладаємо у великий таз, якщо немає - можна у ванну, попередньо помивши її. Заливаємо холодною водою приблизно на 4-5 годин. Це потрібно для того, щоб вони стали щільними.

Потім ретельно промиваємо і чекаємо, доки вода стіче. Те саме робимо з листям хрону, смородини та суцвіттями кропу, а часник очищаємо від лушпиння, по бажанню його можна нарізати на кілька скибочок.

Банки промиваємо у воді з миючим засобом або харчовою содою. Викладаємо на дно листя хрону та смородини, потім всі огірки – бажано, щільним шаром. Зверху – зерна гірчиці, часник, лавровий лист та чорний перець горошком.

Для маринаду беремо каструлю, підігріваємо в ній воду, додаємо сіль та цукор. Перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися, потім вливаємо оцет. Доводимо до кипіння та знімаємо з вогню. Розливаємо маринад у банки - робити це потрібно акуратно, наливаючи киплячу рідину на огірки, а не на стінки банки.

Потім беремо велику каструлю, кладемо на її дно рушник – це необхідно, щоб банки не тріснули під час кипіння. Наливаємо приблизно 1 л води.

Ставимо банки в каструлю, вмикаємо плиту, доводимо до кипіння на слабкому вогні, потім стерилізуємо ще близько 20 хвилин. Акуратно закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо в теплу ковдру або махровий рушник до повного остигання.

Прибираємо мариновані огірки у прохолодне темне місце до зими. А в холодну пору року відкриваємо солодкувато-пікантну закуску і подаємо до будь-якого гарніру.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу