Досвідчені господині полюбляють робити заготовки на зиму і намагаються закривати овочі та салати різними способами. І якщо ви вже заквасили огірки і зробили малосольні, цього разу поекспериментуйте та приготуйте солодкуваті мариновані огірки з гірчицею у зернах. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти на банку 1,5 л: огірки (1-1,2 кг), гірчиця в зернах (2 ч. л.), листя смородини (2 шт.), листя хрону (1 шт.), часник (1-2 зубчики), лавровий лист (1 шт.), парасольки кропу (1 шт.).
Інгредієнти для маринаду: вода (600 мл), оцет 9% (100 мл), цукор (100 г), сіль (1 ст. л).
Приготування:
Огірки викладаємо у великий таз, якщо немає - можна у ванну, попередньо помивши її. Заливаємо холодною водою приблизно на 4-5 годин. Це потрібно для того, щоб вони стали щільними.
Потім ретельно промиваємо і чекаємо, доки вода стіче. Те саме робимо з листям хрону, смородини та суцвіттями кропу, а часник очищаємо від лушпиння, по бажанню його можна нарізати на кілька скибочок.
Банки промиваємо у воді з миючим засобом або харчовою содою. Викладаємо на дно листя хрону та смородини, потім всі огірки – бажано, щільним шаром. Зверху – зерна гірчиці, часник, лавровий лист та чорний перець горошком.
Для маринаду беремо каструлю, підігріваємо в ній воду, додаємо сіль та цукор. Перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися, потім вливаємо оцет. Доводимо до кипіння та знімаємо з вогню. Розливаємо маринад у банки - робити це потрібно акуратно, наливаючи киплячу рідину на огірки, а не на стінки банки.
Потім беремо велику каструлю, кладемо на її дно рушник – це необхідно, щоб банки не тріснули під час кипіння. Наливаємо приблизно 1 л води.
Ставимо банки в каструлю, вмикаємо плиту, доводимо до кипіння на слабкому вогні, потім стерилізуємо ще близько 20 хвилин. Акуратно закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо в теплу ковдру або махровий рушник до повного остигання.
Прибираємо мариновані огірки у прохолодне темне місце до зими. А в холодну пору року відкриваємо солодкувато-пікантну закуску і подаємо до будь-якого гарніру.
- Раніше ми розповіли, як закрити хрусткі мариновані огірки з кропом та часником.
- Читайте також на theLime, як приготувати на зиму солоні огірки з горілкою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.