Лайм

Як закрити смачні огірки на зиму без оцту: рецепт з лимонною кислотою

Спробуйте незвичний варіант консервації

Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. А в умовах війни та продовольчої кризи така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже закрили декілька баночок маринованих огірків із кабачками на зиму, зробіть закрутку із лимонною кислотою. theLime підібрав перевірений рецепт без оцту.

Інгредієнти: огірки, парасолька кропу (1 шт.), лавровий лист (1-2 шт.), запашний перець горошком (3 шт.), листя смородини або вишні (2-3 шт.), листя хрону (0,5 шт.), гострий перець (невеликий шматочок, за бажанням).

Інгредієнти для маринаду на 1 л води: сіль (1 ст. л.), цукор (2 ст. л.), лимонна кислота (0,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Огірки промиваємо від пилу та бруду, замочуємо в мисці з холодною водою приблизно на 2-3 години. Кінчики можна за бажанням зрізати. Листя також споліскуємо у воді та викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Тепер підготуємо банки та кришки, попередньо промиваємо їх під проточною водою з содою. Якщо банки великі, їх краще стерилізувати на решітці в духовці. Ставимо в холодну духовку, щоб вони не лопнули від перепаду температур, вмикаємо температуру приблизно 100-130°С і нагріваємо поступово.

Якщо банки невеликі (до 0,5 л), їх можна простерилізувати у мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність. Ще один варіант - в промиту під проточною водою банку ставимо ложку і наливаємо окріп, чекаємо 5 хвилин, потім виливаємо воду. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо приблизно 5-10 хвилин у каструлі з водою.

На дно стерильної банки викладаємо декілька лаврових листочків, горошини перцю, укладаємо парасольку кропу. За бажанням можна додати шматочок гострого перцю, листя смородини або вишні, а також хрону. Потім – щільним шаром огірки.

У каструлі підігріваємо відфільтровану воду і заливаємо огірки в банках окропом до верху. Прикриваємо їх стерильними кришками та залишаємо приблизно на 15 хвилин. Потім зливаємо цю воду назад у каструлю, додаємо сіль, цукор, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Далі всипаємо лимонну кислоту, перемішуємо знову маринад ложкою. Після реакції на поверхні утвориться піна.

Відразу ж розливаємо маринад у банки з огірками, герметично закриваємо кришками і перевертаємо їх догори дном. Накриваємо теплим пледом або ковдрою і залишаємо приблизно на добу для самостерилізації власним теплом. Потім переносимо у темне прохолодне місце до зими.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Приготуйте баклажани по-корейськи - пікантний смак цій закусці додає цікавий соус

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто