Для багатьох господинь приготування страв є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок. І якщо ви вже експериментували з консервацією і закрили декілька банок маринованих огірків без оцту, цього разу заготовте салат з огірками та морквою по-корейськи. theLime ділиться його простим рецептом.
Інгредієнти: огірки (2 кг), морква (500 г), часник (5 зубчиків), цукор (100 г), сіль (50 г), оцет 9% (100 мл), рослинна олія (100 мл), мелений коріандр (1 ч. л.), паприка (1 ч. л.), перець червоний мелений (1 ч. л.).
Приготування:
Огірки попередньо замочуємо в холодній воді на кілька годин, щоб позбавити їх від гіркоти, а також щоб вони стали хрусткими. Через зазначений проміжок часу зрізаємо у огірків хвостики і нарізаємо їх соломкою або за допомогою фігурного ножа. Якщо огірки перезрілі та з товстою шкіркою, то її і насіння вирізаємо.
Моркву очищаємо, промиваємо у проточній воді, нарізаємо на терці для моркви по-корейськи. Перекладаємо в невелику миску, солимо і мнемо руками, щоб вона стала трохи м'якшою.
Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес. Змішуємо його в невеликій мисці з сіллю та цукром, а також іншими спеціями. Можна купити готову приправу для моркви по-корейськи або взяти паприку, червоний гострий перець, коріандр. Потім додаємо олію і оцет, перемішуємо, щоб сіль і цукор розчинилися.
Нарізані овочі перекладаємо в глибоку ємність, в якій буде зручно все перемішувати. Заливаємо підготовленим маринадом і залишаємо приблизно на 1,5-2 години, а можна і всю ніч, щоб овочі пустили сік.
Тим часом підготуємо банки та кришки. Промиваємо їх у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим. Стерилізуємо їх у мікрохвильовій печі, на паровій бані або на решітках у духовці. Кришки кип'ятимо приблизно 5-10 хвилин.
Перекладаємо салат в стерильні банки, а зверху виливаємо сік, що виділився.
Для стерилізації беремо велику каструлю, викладаємо на її дно рушник, ставимо в неї банки з салатом, прикриваємо кришками і заливаємо водою по плічка. Кип'ятимо банки: 0,5 л – 10 хвилин, 0,7 л – 15 хвилин, 1 л – 25 хвилин. Потім акуратно дістаємо, щоб не обпектися, закочуємо кришками, перевертаємо догори дном, кутаємо в теплу ковдру або плед. Залишаємо в такому положенні до повного остигання. Потім прибираємо до зими у прохолодне місце.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пікантну спаржеву квасолю по-корейськи.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму гостру кабачкову ікру.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.