Лайм

Як приготувати швидкі пончики на згущеному молоці: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Навіть під час війни багато господинь намагаються радувати свою сім'ю та підтримувати бойовий дух домашніми солодощами. І якщо ви вже робили солодкі пончики без дріжджів, цього разу урізноманітніть меню цими ласощами, приготованими на згущеному молоці. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: згущене молоко (190 г), яйця (2 шт.), борошно (300-350 г), розпушувач (1 ч. л.), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У миску просіюємо через сито борошно це необхідно для того, щоб випічка вийшла повітряною. Додаємо до нього сіль та розпушувач, перемішуємо.

В іншу ємність виливаємо згущене молоко, розбиваємо в неї яйця, перемішуємо вінчиком або виделкою. Потім поступово всипаємо сюди сухі просіяні інгредієнти замішуємо доти, доки з них не вийде куля. При цьому тісто не повинно сильно липнути до рук. Воно все одно буде трохи липким, тому що там є сгущене молоко, але ліпитися повинно добре.

Розділяємо тісто приблизно на три рівні частини, з кожної робимо довгасті ковбаски. Ріжемо кожну ковбаску на частини та руками формуємо кульки. Вони повинні бути маленькими, щоби добре просмажилися. Формуємо всі кульки перед тим, як ставимо сковороду на вогонь, оскільки вони смажаться дуже швидко.

Розігріваємо сковороду з високими бортиками або каструлю з великою кількістю рослинної олії. Потім зменшуємо вогонь і починаємо смажити по декілька штук, періодично перемішуючи їх, щоб вони не були сирими всередині. Вони мають бути і не дуже світлими, і не темними.

Потім виймаємо за допомогою шумівки першу партію на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир. Смажимо наступну партію і так далі.

Перед подачею можна посипати пончики цукровою пудрою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Святковий варіант улюбленої "Шуби" - цей торт-салат стане прикрасою столу

Фудекспертка Світлана Левицька показала, як зробити салат Шуба у формі тортика під буряковим мусом

Проколіть яйце перед варінням - цей геніальний трюк збереже вам час і нерви

Експерти розповіли про лайфхаки, які допоможуть швидше очистити яйця від шкаралупи - перед варінням їх треба проколоти голкою

Французька класика з давньою історією - готуємо ельзаський кіш із цибулею

Ельзаський кіш з цибулею - це французький відкритий пиріг, який дуже просто готувати