Лайм

Як приготувати домашню "Фанту" з абрикосів та апельсинів: рецепт смачного компоту

Смак цього напою вас приємного здивує!

Сезон домашніх заготовок на зиму у самому розпалі. Якщо ви вже встигли закрити смачний компот із абрикосів без стерилізації, спробуйте ще один перевірений рецепт. theLime розповість, як приготувати домашню "Фанту" з абрикосів та апельсинів.

Популярний газований напій люблять не лише діти, а й дорослі. Тому зовсім не дивно, що досвідчені господарки намагаються зробити щось подібне в домашніх умовах, щоб порадувати своїх близьких. Для приготування домашньої "Фанти" візьміть: абрикоси - 1 кг, апельсин - 1 шт, цукор – 2 склянки. Пропорції вказані на дві 3-літрові банки.

Фото: pinterest.com

Приготування: спершу ретельно помийте абрикоси та видаліть з них кісточки. З апельсина обережно зніміть шкірку ножем, наріжте фрукт кружечками. Далі у великій каструлі зваріть сироп з води та цукру.

Простерилізуйте банки (3 л), викладіть в банки абрикоси та кружечки апельсину, після чого залийте сиропом. Закрийте банки кришками та переверніть. Накрийте компот теплим рушником та залишіть до на кілька годин охолонути. Консервацію зберігайте в прохолодному темному місці.

Фото: pinterest.com

Якщо ж ви плануєте спробувати "Фанту" одразу після приготування, тоді апельсин та абрикоси потрібно довести до кипіння в каструлі з водою та цукром. Прокип'ятити 3-4 хвилини, виключити вогонь та накрити каструлю кришкою. Через 30-40 хвилин напій готовий до вживання. Смачного!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні