Лайм

Як приготувати домашню "Фанту" з абрикосів та апельсинів: рецепт смачного компоту

Смак цього напою вас приємного здивує!

Сезон домашніх заготовок на зиму у самому розпалі. Якщо ви вже встигли закрити смачний компот із абрикосів без стерилізації, спробуйте ще один перевірений рецепт. theLime розповість, як приготувати домашню "Фанту" з абрикосів та апельсинів.

Популярний газований напій люблять не лише діти, а й дорослі. Тому зовсім не дивно, що досвідчені господарки намагаються зробити щось подібне в домашніх умовах, щоб порадувати своїх близьких. Для приготування домашньої "Фанти" візьміть: абрикоси - 1 кг, апельсин - 1 шт, цукор – 2 склянки. Пропорції вказані на дві 3-літрові банки.

Фото: pinterest.com

Приготування: спершу ретельно помийте абрикоси та видаліть з них кісточки. З апельсина обережно зніміть шкірку ножем, наріжте фрукт кружечками. Далі у великій каструлі зваріть сироп з води та цукру.

Простерилізуйте банки (3 л), викладіть в банки абрикоси та кружечки апельсину, після чого залийте сиропом. Закрийте банки кришками та переверніть. Накрийте компот теплим рушником та залишіть до на кілька годин охолонути. Консервацію зберігайте в прохолодному темному місці.

Фото: pinterest.com

Якщо ж ви плануєте спробувати "Фанту" одразу після приготування, тоді апельсин та абрикоси потрібно довести до кипіння в каструлі з водою та цукром. Прокип'ятити 3-4 хвилини, виключити вогонь та накрити каструлю кришкою. Через 30-40 хвилин напій готовий до вживання. Смачного!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати